Ingredients
-
0.5 dl Citronsaft
-
1.5 msk Citronskal
-
4 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
1 dl Parmesan
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Gullök
-
50 g Smör
-
1 msk Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Pasta
-
Parmesan
-
Persilja
Directions
Krämig och enkel citronpasta som jag toppar med parmesan och persilja. En riktigt smarrig pasta som du tillagar på nolltid! Till citronpastan serverade jag en kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd. Känner du att du vill addera något i pastan så kan jag tipsa om t.ex räkor, zucchini eller sparris.
I det här receptet har jag använt en lite bredare bandpasta med min rekommendation är att använda en smalare bandpasta. Då får man en mer såsig rätt.
Steps
1
Done
|
Börja med att koka pastavattnet. Hacka vitlök och lök. |
2
Done
|
Smaka av såsen så den smakar bra. När pastan kokat färdigt - lägg över den i såsen. Servera direkt och toppa med mer parmesan och persilja! |
One Comment Hide Comments
God! Perfekt balans mellan ost och syra. Perfekt när man är sugen på en rik maträtt 🙂