• Home
  • Helgmat
  • Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan
1 0
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastadeg
450 g Tipo-00 mjöl eller vanligt mjöl
6 st Ägg
1 tsk Salt
2 msk Olivolja
Svampfyllning
200 g Skogschampinjoner
1 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
100 g Ricotta
2 dl Finriven parmesan
1 tsk Timjan
Salt
Peppar
Såsen
75 g Smör
3 dl Vispgrädde
1 tsk Japansk soya
Salt
Timjan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pastadeg

  • Svampfyllning

  • Såsen

Directions

Share

Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan. Ett väldigt gott recept som jag varmt rekommenderar att testa när vill pyssla i köket. Fylld pasta är perfekt rätt som man kan göra tillsammans som en litet aktivitet.

Steps

1
Done

Pastan

Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h.

2
Done

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Done

Fyllning

Hacka finlöken och svampen. Fräs löken i smör. Tillsätt svampen och stek tills den minskat hälften i storlek och fått lite färg. Salta och peppra. Låt svampen svala. Mixa den sedan tillsammans med ricotta, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

4
Done

Gör pastan

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

5
Done

Koka pastan

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

6
Done

Såsen

Brynt smöret. Tillsätt några kvistar timjan. Vänd i grädden och låt sjuda i 5-6 min. Vänd i soyan och smaka av med salt ifall det behövs.

7
Done

Servera

Servera pastan med parmesan och såsen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
previous
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Chili con carne - gulaschinspirerad
next
Chili con carne – gulaschinspirerad
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
previous
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Chili con carne - gulaschinspirerad
next
Chili con carne – gulaschinspirerad

7 Comments Hide Comments

Men jösses… det måste vara fel i receptet med så mycket smör i såsen för 4 pers… 75 dl är ju 7,5 LITER!!!!
Möjligtvis ska det vara 7,5 dl (verkar mycket även det) eller förmodligen 75g.

Otrolig måltid!10 av 10. Vi körde lite rostade och hackade hasselnötter som topping också, var inte helt fel o snyggt.

Fantastisk sås jag pimpade den med lite pulver av torkad Karljohansvamp. Funkade utmärkt till våra tortellinis med fyllning av Karljohansvamp.

Add Your Comment