• Home
  • Balkanmat
  • Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak
0 0
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Nötfärs
3 st Vitlöksklyftor
1 msk Rapsolja
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Salt
2 krm Peppar
1 st Lök
1.5 tsk Bikarbonat alternativt 2.5 tsk bakpulver
1 dl Kolsyrat vatten
Tillbehör
Pitabröd
Chiliflakes
Kajmak En populär färkost i Balkan
Lök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak. En god och populär burgare. Pljeskavice är Serbiens nationalrätt men är populär i flera delar av balkan. Godast blir den grillad men det går också att steka den i pannan.

Recept på brödet finns här.

Steps

1
Done

Kvällen innan tillagning

Blanda alla ingredienser till pljeskavice förutom löken. Täck väl och ställ i kylen över natten eller över dagen om du förbereder på morgonen.
Det bikarbonaten och det kolsyrade vatten gör är att göra köttet mer mört.

2
Done

Dags att grilla eller steka

Blanda i finhackad lök i färsen. Forma tillbollar och olja in bollarna. Platta till med händerna med hjälp av plastfolie eller fryspåsar och lägg dem med folie emellan så att de inte fastnar.
Stek dem på medelhög värme tills de har fin färg och är genomstekta.

3
Done

Servera

Server med nygräddade bröd, kajmak, kök, chiliflakes och kanske även ajvar och sallad om du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladbaklava - supergod och enkel
previous
Chokladbaklava – supergod och enkel
Grönsakssoppa med vermicelli
next
Grönsakssoppa med vermicelli
Chokladbaklava - supergod och enkel
previous
Chokladbaklava – supergod och enkel
Grönsakssoppa med vermicelli
next
Grönsakssoppa med vermicelli

Add Your Comment