Ingredients
- 2 st Moröttermedelstora
- 1 st Zucchini
- 2 st Paprika röd
- 1 st Broccoli
- 150 g Sockerärtor
-
Sås
- 5 dl Grönsaksbuljong
- 4 msk Japansk soya
- 2 tsk Kinesisk soya
- 3 msk Mushroom sauce
- 1.5 msk Sriracha
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Farinsocker
- 2.5 msk Majsstärkelse
-
Övrigt
- 3 dl Cashewnötter
- Ris
- Rapsolja
Directions
Vegansk grönsakswok med blandade grönsaker. Servera med rostade cashewnötter, sweet chilisås och ris. Grönsakerna går självklart att variera efter smak och sug.
Steps
1 Done | SåsenKoka upp buljongen (1 buljongtärning i 5 dl vatten). Vispa ihop med övriga ingredienser. Ställ åt sidan så länge. |
2 Done | Strimla och hacka alla grönsaker. Börja koka riset och rosta dina cashewnötter i en torr panna. Woka grönsakerna sedan i omgångar i olja tills de mjuknat något, allt förutom sockerärtorna. De tillsätter vi i slutet. Vänd ner alla grönsaker i panan - paprika, morot, broccoli och zucchini. Låt stekas ihop och tillsätt sedan såsen + sockerärtona. Låt såsen gotta ihop i ett par minuter, men inte för länge så att grönsakerna blir för mjuka. |
3 Done | Servera woken med ris, rostade cashewnötter och sötsursås! |