Ingredients
-
2 st Moröttermedelstora
-
1 st Zucchini
-
2 st Paprika röd
-
1 st Broccoli
-
150 g Sockerärtor
-
Sås
-
5 dl Grönsaksbuljong
-
4 msk Japansk soya
-
2 tsk Kinesisk soya
-
3 msk Mushroom sauce
-
1.5 msk Sriracha
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Farinsocker
-
2.5 msk Majsstärkelse
-
Övrigt
-
3 dl Cashewnötter
-
Ris
-
Rapsolja
Directions
Vegansk grönsakswok med blandade grönsaker. Servera med rostade cashewnötter, sweet chilisås och ris. Grönsakerna går självklart att variera efter smak och sug.
Steps
1
Done
|
SåsenKoka upp buljongen (1 buljongtärning i 5 dl vatten). Vispa ihop med övriga ingredienser. Ställ åt sidan så länge. |
2
Done
|
Strimla och hacka alla grönsaker. Börja koka riset och rosta dina cashewnötter i en torr panna. Woka grönsakerna sedan i omgångar i olja tills de mjuknat något, allt förutom sockerärtorna. De tillsätter vi i slutet. Vänd ner alla grönsaker i panan - paprika, morot, broccoli och zucchini. Låt stekas ihop och tillsätt sedan såsen + sockerärtona. Låt såsen gotta ihop i ett par minuter, men inte för länge så att grönsakerna blir för mjuka. |
3
Done
|
Servera woken med ris, rostade cashewnötter och sötsursås! |