• Home
  • Onigirazu – sushi sandwich
0 0
Onigirazu – sushi sandwich

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 dl Sushiris
0.5 dl Ljus risvinäger
1.5 msk Strösocker
1 tsk Salt
Tillbehör
125 g Sashimi lax
1 st Avokado
2 msk Sriracha mayo
Gurka
Morötter
Rödkål
6 st Nori
Valfritt
Japansk soya
Sriracha mayo

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Onigirazu – sushi sandwich

  • 45 min
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

  • Valfritt

Directions

Share

Onigirazu – en sushi sandwich som du kan fylla med vad du vill. Antingen kan du som jag fylla med krispiga grönsaker och salmalax, eller tofu, kyckling, biff, räkor osv.

Steps

1
Done

Koka riset

Börja med att hälla över riset i en skål och skölj det o 4-5 omgångar. Blanda med händerna och byt vattnet, tvätta tills vattnet inte blir lika grumligt. Lägg över riset i en kastrull . Koka upp riset med lock på medelhög värme (ca 7/9 på min platta) och sänk sedan till den lägsta så fort de kokat upp. Jag sänkte till 2/9. Sätt en timern på 15 min och låt riset sjuda med locket på (kolla på paketet på ditt ris för säkerhetsskull, hur länge riset ska kokas. När timern gått ta kastrullen från plattan utan att öppna locket och låt riset vila i 10-15 min i kastrullen med lock på.

2
Done

Sushivinäger (valfritt)

Du kan smaksätta riset med salt, risvinäger och olja om du vill, men ett alternativ för att få det mer likt sushi är att göra sushivinäger. Det finns att köpa färdig sushivinäger men det är väldigt enkelt att göra själv. Koka upp risvinäger, salt och socker tills sockret löst upp. Ställ åt sidan och låt svalna medan du förbereder riset (det blir ca 1 dl sushivinäger).

3
Done

Häll över riset i form där du kan sprida ut riset, undvik att mosa runt riset utan blanda försiktigt. Blanda i sushivinägern och låt riset komma till rumstemperatur innan du gör sushin.

4
Done

Tillbehören

Strimla grönsakerna. Har inte skrivit mängden då du själv får välja hur mycket du vill ha av respktive grönsak. Tärna laxen och marinera i srirachamayon.

5
Done

Vik ihop

Lägg ett noriark på en bit plastfoli. Med fuktiga händer forma en lite kvadrat med ris. Placera dina tillbehör på riset och toppa med en till kvadrat med ris. Vik ihop arket som ett kuvert. Plasta in och låt vila i kylen i 10-15 min så att noriarken fastnar på riset.

6
Done

Dela och servera med förslagvsi srirachamayo eller soya.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
previous
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar
Bang bang chicken
next
Bang bang chicken
Fluffiga kanelbullpannkakor - pannkakor som smakar som kanelbullar
previous
Fluffiga kanelbullpannkakor – pannkakor som smakar som kanelbullar
Bang bang chicken
next
Bang bang chicken

Add Your Comment