Ingredients
- 125 g Rumstempererat smör
- 1 dl Farinsocker
- 4.5 dl Vetemjöl
- 1.75 dl Kakao
- 1.75 dl Strösocker
- 1 tsk Bikarbonat
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 st Ägg
- 15 st Dumle
Directions
Dumle cookies! Supergoda och mjuka chokladkakor med dumlegömma. Enkla att baka och håller sig goda i ett par dagar om man förvarar dem i en tät burk.
För att få finare kakor och undvika kladd så rekommenderar jag att ställa in smeten i kylen en stund innan man rullar och gräddar dem.
Receptet ger sig 14-15 medelstora kakor. Jag räknar på 2 kakor per portion.
Steps
1 Done | Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat i en bunke. |
2 Done | Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
3 Done | Ta 1,5-2 msk smet rulla till en boll, platta till och placera en dumlekola i mitten. Stäng igen bollen och rulla ihop. Ställ bollarna på plåten med lite mellanrum emellan. |