0 0
Dumle cookies  – mjuka chokladkakor med dumlegömma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125 g Rumstempererat smör
1 dl Farinsocker
4.5 dl Vetemjöl
1.75 dl Kakao
1.75 dl Strösocker
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
15 st Dumle

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Dumle cookies – mjuka chokladkakor med dumlegömma

  • Serves 7
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Dumle cookies! Supergoda och mjuka chokladkakor med dumlegömma. Enkla att baka och håller sig goda i ett par dagar om man förvarar dem i en tät burk.

För att få finare kakor och undvika kladd så rekommenderar jag att ställa in smeten i kylen en stund innan man rullar och gräddar dem.

Receptet ger sig 14-15 medelstora kakor. Jag räknar på 2 kakor per portion.

Steps

1
Done

Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat i en bunke.
Blanda ihop farinsocker och det rumstempererade smöret till en jämn kräm i en annan bunke. Tillsätt strösocker och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Sikta ner de torra ingrediensrna och rör ihop till en jämn och klibbig smet med en slickepott. Ställ smeten i kylskåpet i ca 20-30 min

2
Done

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

3
Done

Ta 1,5-2 msk smet rulla till en boll, platta till och placera en dumlekola i mitten. Stäng igen bollen och rulla ihop. Ställ bollarna på plåten med lite mellanrum emellan.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ca 7-9 min. Exakt tid beror på hur stora kakor du gör. För mig räckte 8 minuter.
Låt kakorna svalna och sätta sig något innan du tar av dem från plåten.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blåbärsbullar med vaniljkräm
previous
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Pasta med chilipesto
next
Pasta med chilipesto
Blåbärsbullar med vaniljkräm
previous
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Pasta med chilipesto
next
Pasta med chilipesto

Add Your Comment