0 0
Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
2 msk Hoisinsås
1.5 msk Ketchup
1 msk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
1.5 tsk Five Spice
1.5 msk Honung
Srirachamajonnäs
1.5 dl Majonnäs
2 msk Sriracha
Picklade
1 st Rättika
2 st Morötter
1 dl Strösocker
2 dl Vatten
0.5 dl Ättika
Övrigt
Libabröd
Sallad
Gurka

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs

  • 45 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Kyckling

  • Srirachamajonnäs

  • Picklade

  • Övrigt

Directions

Share

Banh mi wrap – hoisinmarinerad kyckling med srirachamajonnäs, picklade grönsaker och gurka. En wrap inspirerad av vietnameiska baguettemackan banh mi. I det här receptet har jag bytt ut baguetten mot libabröd. I den här wrapen får man sötma från den marinerade kycklingen, syra från de picklade grönsakerna, fett och hetta från majonnäsen och fräschör från gurkan. En riktigt god kombination!

Steps

1
Done

Picklad morot och rättika (förbered innan)

Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig.

Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag.

2
Done

Kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur.

3
Done

Stek kycklingen och förbered tillbehören

Stek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt.
Skiva gurka och blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.

4
Done

Severa

Lägg på sallad på libabrödet, lägg på chilimajonnäs, kycklingen som du skivar i mindre bitar, gurka och picklade grönsaker. Rulla ihop och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Julkola - God och mjuk smörkola
previous
Julkola – God och mjuk smörkola
Mjuk pepparkaka med glasyr - godaste pepparkaksrutorna
next
Mjuk pepparkaka med glasyr – godaste pepparkaksrutorna
Julkola - God och mjuk smörkola
previous
Julkola – God och mjuk smörkola
Mjuk pepparkaka med glasyr - godaste pepparkaksrutorna
next
Mjuk pepparkaka med glasyr – godaste pepparkaksrutorna

Add Your Comment