Ingredients
-
1 kg Högrev
-
1 st Gullök
-
1 msk Tomatpure
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 burk Finkrossade tomater
-
5 dl Köttbuljong
-
1 st Lime
-
1 msk Farinsocker
-
1.25 dl Vatten
-
Kryddor
-
1 msk Paprikapulver
-
1 msk Oregano
-
1 msk Allkrydda
-
1 tsk Chipotle chili
-
1 tsk Peppar
Directions
Pulled beef är ett långkokt och mört kött med mycket smak. När det är färdigt drar du sönder det med en gaffel i små flisor. Du kan servera pulled beef som taco, enchiladas, med nachochips och burgare men också servera som det är med en fräsch sallad och gräddfil.
Steps
1
Done
|
Stek köttetKoka upp buljongen. Blanda ihop alla kryddor i en liten skål. Dela köttet i 4 delar och krydda med ett par teskedar av kryddmixen. Värm på en stor gryta och bryn köttet på alla sidor. Ställ sedan åt sidan. |
2
Done
|
Koka köttetHacka löken och fräs sedan i kastrullen, tillsätt vitlök och tomtatpure och fräs lite till. Vänd i farinsocker och resten av kryddorna. Fräs i 2 minuter, pressa i lite lime. Lägg i köttet och häll på finkrossade tomater, buljongen och vatten. Låt koka upp och sänk sedan värme så att den puttrar långsamt. Lägg på ett lock. |
3
Done
|
2h senareNär köttet fått koka i ca 2h - ta av locket och låt nu köttet puttra utan lock i 30-40 minuter. |
4
Done
|
ServeraServera pulled beef i tacos, quesadillas eller som det är tillsammans med jalapaneos, gräddfil och nachochips! |