Ingredients
- 1 kg Högrev
- 1 st Gullök
- 1 msk Tomatpure
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 burk Finkrossade tomater
- 5 dl Köttbuljong
- 1 st Lime
- 1 msk Farinsocker
- 1.25 dl Vatten
-
Kryddor
- 1 msk Paprikapulver
- 1 msk Oregano
- 1 msk Allkrydda
- 1 tsk Chipotle chili
- 1 tsk Peppar
Directions
Pulled beef är ett långkokt och mört kött med mycket smak. När det är färdigt drar du sönder det med en gaffel i små flisor. Du kan servera pulled beef som taco, enchiladas, med nachochips och burgare men också servera som det är med en fräsch sallad och gräddfil.
Steps
1 Done | Stek köttetKoka upp buljongen. Blanda ihop alla kryddor i en liten skål. Dela köttet i 4 delar och krydda med ett par teskedar av kryddmixen. Värm på en stor gryta och bryn köttet på alla sidor. Ställ sedan åt sidan. |
2 Done | Koka köttetHacka löken och fräs sedan i kastrullen, tillsätt vitlök och tomtatpure och fräs lite till. Vänd i farinsocker och resten av kryddorna. Fräs i 2 minuter, pressa i lite lime. Lägg i köttet och häll på finkrossade tomater, buljongen och vatten. Låt koka upp och sänk sedan värme så att den puttrar långsamt. Lägg på ett lock. |
3 Done | 2h senareNär köttet fått koka i ca 2h - ta av locket och låt nu köttet puttra utan lock i 30-40 minuter. |
4 Done | ServeraServera pulled beef i tacos, quesadillas eller som det är tillsammans med jalapaneos, gräddfil och nachochips! |