Ingredients
-
Sparrisbroccoli
-
1 paket Sparrisbroccoli
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Sesamfrön
-
1 tsk Gochugarukoreanska chiliflaks
-
3 msk Neutral olja
-
Salt
-
Silkestofu
-
400 g Silkestofu
-
3 st Salladslök
-
1 tsk Gochugaru
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Limesaft
-
1 msk Ljus sirapeller honung eller socker
-
Chili
-
Jordnötter
-
Rostad spetskål
-
500 g Spetskål
-
1 dl Créme Fraiche
-
1 burk Tångkaviar
-
50 g Smör
Directions
3 goda veganska tillbehör till julbordet. Sparrisbroccoli med en god sesamtopping (går bra med vanlig broccoli också), silkes tofu med supergod topping. Silkestofu påminner om lite lösare kokt äggvita i konsistensen, och rostad spetskål med brynt smör. Till julbordet kanske man vill ha klassikerna men personligen tycker jag att det är kul med nya och vegetariska rätter. Hoppas du hittar lite inspiration till julbordet.
Steps
1
Done
|
SparrisbroccoliRosta sesamfröna i en torr panna. Stek broccolin i olja tills den mjuknat något. Lägg över på ett fat. |
2
Done
|
SilkestofuVänd ut silkestofun försiktigt och torka den med hushållspapper. Strimla salladslöken. Lägg över tofun på ett fat, skiva den och toppa sedan med dressigen. Avsluta med att toppa med salladslök, chili och jordnötter. |
3
Done
|
Rostad spetskålSätt ugnen på 200 grader. Skiva spetskålen i skivor. Ringla över olja. Rosta sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller till den mjuknat och fått färg. |