Ingredients
-
Köttbullarna
- 500 g Blandfärs
- 4 st Salladslök
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Pankoeller vanligt ströbröd
- 1 dl Ljummet vatten
- 1 st Ägg
- Salt
- Peppar
-
Glaze
- 0.5 dl Japansk soya
- 0.5 dl Farinsocker
- 2 msk Hoisinsås
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Ingefära
- 1 msk Neutral olja
- 0.75 dl Vatten
- 0.25 tsk Chilipulver
- Peppar
-
Topping
- 1 msk Sesamfrön
- 2 st Salladslök
Directions
Mongoliska köttbullar i smakrik och god glaze. Supergoda och passar perfekt att servera till en nudelsallad, med ris eller om rätt på en buffé. Köttbullarna tillagas i ugnen på drygt 10 minuter och undertiden gör du glazen. Till köttbullarna använde jag blandfärs men det går lika bra att göra den på annan färs t.ex formbar sojafärs, nötfärs eller kycklingfärs.
Steps
1 Done | KöttbullarnaSett ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2 Done | GlazenBlanda alla ingredienser i en panna utan att sätta på plattan innan alla ingredienser är i pannan. Låt de koka upp på svag värme och låt glazen fortsätta småputtra tills den tjockat till sig. Tar omkring 5-8 minuter. |
3 Done | Vänd i hälften av köttbullarna i glazen (torka bort fett från köttbullarna om de hunnit stelna under köttbullen). Lägg över köttbullarna på ett fat och vänd resten av köttbullarna i glazen. Häll över glazen på köttbullarna och toppa med rostade sesamfrön och tunt skivad salladslök. |
4 Done | Servera köttbullarna på en buffé eller tillsammans med ris eller nudlar och en god sallad. |
One Comment Hide Comments
Enkla att göra och supergoda.
Barnen gillad också dem.