Ingredients
-
Fyllning
-
2 dl Lätt creme fraiche
-
250 g Naturell kvarg
-
200 g Färskost
-
1 burk Soltorkade tomaterca 200 g
-
3 dl finhackad Ruccola
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 dl Basilika
-
Salt
-
Att spackla smörgåstårtan med
-
250 g Naturell kvarg
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Topping
-
10 st Babytomater
-
1 burk Kronärtskocka i marinad
-
50 g Ruccola
-
1 dl Soltorkade tomater
-
15 st Oliver
-
1 påse Minimozzarella
-
15 blad Basilika
-
Övrigt
-
1 paket Polarbröd jubileumskakor
Directions
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema. Enkel och god smörgåstårta med jubileumskaka som bas. En god fyllning med solrokade tomater, ruccola och basilika, och massa god topping. Toppingen går att variera och anpassa efter det man gillar. Kan varmt rekommendera marinerade kronärtskockor. Både gott och lite matigare än färska grönsaker.
Det här receptet ger ca 4-5 bitar men du kan enkelt dubbla det för att göra en hel cirkel.
Steps
1
Done
|
FyllningenBörja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. Kvarg, creme fracieh och färskost. Köper du en 500g kvarg burk så använd hälften till fyllningen och hälften att spackla med. Finhacka soltorkade tomater, ruccola och basilika. Vänd ner i bunken och tillsätt vitlökspulver och smaka av med salt. |
2
Done
|
MonteraVarva fyllning med polarbröd. Det blir 3 lager fyllning. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten. |
3
Done
|
Toppa smörgåstårtanTäck smörgåstårtans sidor med ruccola. Toppa med minimozzarella, soltorkade tomater, oliver, marineade kronärtskockor, små tomater och basilika. Fritt fram att variera toppingen. Du kan ha parmesan, rädisor, pinjenötter, pestomarined mozzarella mm. |
4
Done
|
Förvara smörgåstårtan inplastad i kylen. |