Ingredients
-
200 g Smör
-
4 st Ägg
-
4 dl Strösocker
-
200 g Mörk choklad 55%
-
2.25 dl Kakao
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1.25 dl Vetemjöl
-
Saltkola
-
1 burk Dulce de leche250 g från Raffolait
-
2 nypor Salt
Directions
Brownie med saltkola. En segmjuk brownie med saltkola som jag gjort på färdigköpt dulce de leche som jag blandat med flingsalt. Kolan har jag båda bakat in i brownien och toppat med. Blir väldigt smarrigt och chokladigt!
Brownien är bakad i en 20×20 cm form. (adlink)
Steps
1
Done
|
SaltkolanBlanda dulce de leche med flingsalt i en skål. |
2
Done
|
Brownienätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en kvadratisk form som är 20x20 cm. Lägg i smöret och sockret i en skål som tål att köras i micron. Smält på medel effekt tills smöret och sockret smält ihop. |
3
Done
|
Knäck ner ett ägg åt gången och vispa in det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i skålen. Vänd sist ner resten av den grovhackade chokladen. Häll över smeten i formen. Klicka på hälften av saltkolan och baka in den i brownien. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-50 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll. |
4
Done
|
Innan serveringLåt brownien svalna innan du tar ut den ur formen och brer på den resterande kola. Servera med glass om du vill! |