Ingredients
-
Kakan
- 3 st Ägg
- 2 dl Farinsocker
- 2 dl Strösocker
- 1.5 dl Neutral olja
- 1 msk Äppelmos
- 4.5 dl Morötter
- 5 dl Vetemjöl
- 2.5 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Kanel
- 0.5 tsk Kardemumma
-
Frosting
- 300 g Färskost
- 50 g Rumstempererat smör
- 3 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
Directions
Saftig morotskaka med extra mycket glasyr. Morotskakan är en av Sveriges mest populära fika och har funnits i många decennier. Morötterna gör kakan saftig och supergod.
Receptet är bakat i em 23 cm form och ger mellan 8-10 bitar.
Kakan går utmärkt att förbereda 1-2 dagar i förväg.
Steps
1 Done | PreppSätt ugnen på 175 grader. Klä och smörj kanterna på en springform 23 cm. |
2 Done | KakanBlanda alla torra ingredienser i en bunke. |
3 Done | FrostingStäll fram färskosten och smöret i god tid så de hinner komma i rumstemperatur. |