Ingredients
-
Till risonin
-
400 g Finkrossade tomater
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
7 dl Grönsaksbuljong
-
2.5 dl Grädde
-
2 msk Tomatpure
-
1 msk Oregano
-
1 tsk Timjan
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
3.5 dl Risoni
-
basilikakräm
-
0.5 dl Basilikahackad
-
2 dl Créme Fraiche
-
Ugnrostade tomater
-
20 st Körsbärstomater
-
Olivolja
-
Salt
-
Peppar
Directions
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm och parmesan. Risoni som får gotta ihop sig i en krämig tomatbaserad sås. Parmesanen blev extra viktig till den här rätten då den balanserar upp syran.
Vill du göra det extra lyxigt så kan du göra parmesanchips att toppa med.
Tänk på att risonin suger åt sig vätska när den får stå ett tag så det är en rätt man helst serverar direkt. Det går bra i matlåda om man värmer upp tillsammans med lite mjölk, men allra godast helt nylagad.
Steps
1
Done
|
Rosta tomaterna 2 alternativDela tomaterna och placera ut på en form. Ringla över olivolja och salta och peppra. Lång rostning: rosta på 125 grader i ca 1 till 1.5h. Det här alternativet ger sötare och godare tomater. Kort rostning: rosta på 200 grader i ca 30-40 minuter. Tomaterna blir syrligare. Jag rekommenderar altenativ 1 om du har tid! |
2
Done
|
RisoninKoka upp en grönsaksbuljong i 7 dl vatten. Fräs lök och vitlök på medelvärme i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. |
3
Done
|
BasilikakrämFinhacka basilikan och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt. |
4
Done
|
ServeraServera risonin direkt tillsammans med tomaterna, basilikakrämen massor med parmesan och en god ruccolasallad. |