0 0
Pannbiffar i brunsås med potatis och ärtor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pannbiffar
500 g Blandfärs
1 st Lök
1 msk Fond brynt schallottenlök
1 dl Ströbröd
1.5 dl Mjölk
1 st Vitlöksklyftor
Peppar
Salt
Brunsås
15 g Smör
2 dl Créme Fraiche
4 dl Mjölk
2 dl Grädde
1 msk Kinesisk soya
1 msk Svartvinbärsgelé
1 msk Kycklingfond
Peppar
Örtsalt
Majsstärkelse
Övrigt
Potatis
Ärtor
Lingonsylt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pannbiffar i brunsås med potatis och ärtor

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pannbiffar

  • Brunsås

  • Övrigt

Directions

Share

Pannbiffar i brunsås med potatis och ärtor. En klassisk vardagsrätt som alltid går hem! Jag älskar att ha svartvinsbärsgelé eller lingsonsylt till men gillar man inte det kan man självklart skippa.

Detta recept går att göra med valfri färs men jag har använt blandfärs.

Steps

1
Done

Pannbiffar

Blanda ströbrödet och mjölken och låt det svälla. Finhacka och stek löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, lök, bacon, salt, fond och peppar ordentligt. Forma till biffar. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta och fått fin yta. Ös med smör då och då. Ställ åt sidan.

2
Done

Tillbehör

Skala och koka potatisen och tina ärtorna.

3
Done

Såsen

Smält smör i samma panna som du stekt biffarna. Vänd i creme fraiche, grädde och mjölk. Vänd sedan i kinesisk soja, fond, svartvinbärsgelé, salt och peppar. Låt koka upp och sedan puttra i 5-10 minuter på låg värme. Smaka av med mer soja och fond.
Red sedan med majstärkelse utspätt i lite vatten till önskad konsistens.
Vänd sedan ner pannbiffarna och låt dem bli varma i såsen.

4
Done

Servera

Servera pannbiffarna med potatis, lingonsylt och ärtor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fried rice med skinka
previous
Fried rice med skinka
Caesarwrap
next
Caesarwrap
Fried rice med skinka
previous
Fried rice med skinka
Caesarwrap
next
Caesarwrap

Add Your Comment