Ingredients
-
Gult ris
-
3 dl Ris
-
2 tsk Gul curry
-
1 tsk Gurkmeja
-
Salt
-
Kebabgryta
-
1 st Gullök
-
1.5 dl Tomatpure
-
1.5 dl Ajvar
-
2 st Vitlöksklyftor
-
800 g Finkrossade tomater
-
1 msk Paprikapulver
-
1 msk Kebabkrydda
-
400 g Kebabkött
-
Salt
-
Peppar
-
Neutral olja
-
Vitlöksås
-
3 dl Grekisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Valfritt
-
Fefferoni
Directions
Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från Citygross men valfri kebab funkar utmärkt. Extra gott blir det med vitlöksås och fefferonins (adlink) till. Den här kebabgrytan tar mig verkligen tillbaka till skolmatsalen den denna rätt ofta serverades.
Steps
1
Done
|
RisKoka riset med gurkmeja och curry. |
2
Done
|
KebabgrytanFinhacka och fräs lök i en djup panna. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa i 2-3 minuter. Häll i kryddor, pressad vitlök och ajvar och stek på lite till. Vänd över i en skål och stek nu kebaben i samma panna. Vänd sedan tillbaka tomatröra i pannan tillsammans med kebeben. Vänd i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt sedan puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. |
3
Done
|
VitlöksåsBlanda yoghurt, pressad vitlök och salt. |
4
Done
|
ServeraServera kebaben med det gula riset och vitlökssyoghurt. |
One Comment Hide Comments
Så gott!! Över förväntningarna!! 😋😍