Matsedel v.12 – Smarriga middagar som också ger perfekt matlåda dagen efter
Veckans matsedel: Smarriga middagar som också ger perfekt matlåda dagen efter
Goda recept på middagar som även gör sig bra i matlåda dagen efter. Perfekta maträtter som håller sig saftiga och krämiga även till lunch i veckan, tips är att laga gratäng eller lasagne eller en god krämig pasta. Det är klassiska rätter som ger en extra god matlåda!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer matsedeln! 💖
Måndag:
En supergod och väldigt smakrik potatisgratäng som jag sedan steker chorizo till och toppar med innan gratängen ska in i ugnen. Det bästa är att karamellisera löken innan du gräddar gratängen för att ge en extra smakdimension! En perfekt vardagsmiddag när du bara vill låta maten laga sig själv i ugnen. Jag gör min gratäng i en fin glasform från Pyrex!
Tisdag:
Krämig pastasallad med curry och quorn
En jättegod pastasallad och en perfekt pastamiddag! En vegetarisk pastasallad med Quornbitar (jag köper frysta då det är lite billigare), men du kan också byta ut proteinet mot t.ex. kyckling om du hellre vill! Detta är en väldigt enkel middag att laga och blir en perfekt lunch i matlådan dagen efter!
Onsdag:
Chicken a la king – god och enkel kycklingryta med ris
Chicken a la king är en superenkel och smidig gryta med kyckling, paprika och en god gräddig sås. Denna rätt gör sig perfekt i matlådan och behåller sin saftighet även dagen efter!
Servera i en fin skål, jag serverar min i en av mina favoritskålar från Broste Copenhagen.
Torsdag:
Saftig kycklinglasagne med spenat och soltorkade tomater
Denna rätt ger dig en riktigt saftig middag och ännu saftigare lunch dagen efter när lasagnen har fått sätta sig lite extra i matlådan! Lasagneplattor varvade med en väldigt smakrik sås och kyckling, grädda i ugnen så har du en superkrämig, enkel och smakfull lasagne. Ett tips är att servera denna med en lite syrlig sallad för att balansera upp den krämiga lasagnen!
Ett av mina absoluta favoritrecept och topp 3 godaste wok! Denna wok är perfekt när du vill ha en asiatisk middag som du kan laga mycket av för att ge flera matlådor till en själv eller hela familjen. Mitt bästa tips när det kommer till woker är att blanda ihop alla såser till en riktigt smakbomb innan man häller ned den i wokpannan, då försäkrar man sig om att alla delar av woken får alla såser på sig!
Lördag:
Chili sin carne med gulaschsmaker
En snabblagad böngryta med smaker av spiskummin och paprikapulver. Denna chili sin carne har jag smaker av en klassisk gulasch vilket gör den lite ny och extra rolig! Jag brukar toppa min chili sin carne med gräddfil för att få lite syra och balans till den smakrika chilin!
Söndag:
Pasta med champinjoner, bacon och paprika
På söndag lagar vi något som ger många och bra lådor till veckan som kommer, och det passar ju en krämig och god pasta till! Denna pasta är en enkel pastamiddag som ger mycket smak och mycket mat. En perfekt middagsrätt med gott salt bacon, knaprig paprika och goda champinjoner!
Veckans efterrätt:
Krämig citronsorbet – utan glassmaskin
Den här sorben görs helt utan glassmaskin och funkar perfekt som en avrundning på en bra middag, eller varför inte när som helst? Sorben kan användas i så väl drinkar som lemonad om man också vill!