Ingredients
-
1 paket Filodegvi behöver ca 24 ark
-
350 g Rostade hasselnötter
-
100 g Smör
-
500 g Hasselnötskräm
-
Sockerlag
-
4.5 dl Strösocker
-
5.5 dl Vatten
Directions
Baklava med nutella och hasselnötter – en väldigt god och lättbakad baklava. Nutellan går att byta ut mot vilket annat märke på hasselnötter som helst. Baklavan blir bäst om den får sätt sig över natten för att hinna suga in all sockerlag.
Andra goda baklavarecept
Baklavarullar – god baklava med valnötter
Chokladbaklava – supergod och enkel
Steps
1
Done
|
SockerlagenBörja med att koka upp sockerlagen. Koka upp socker och vatten. När det kokat upp sänk värmen och låt puttra i 10-15. |
2
Done
|
BaklavanRosta dina nötter ifall de inte är rostade. Finhacka sedan nötterna. |
3
Done
|
Smält smöret och värm på Nutellan/hasselnötskrämen så att den blir lite lösare. |
4
Done
|
När alla lagren är klara. Dela/skär baklavan i önskade rutor. Pensla sedan hela ovansidan med smör. |
5
Done
|
Häll på sockerlagenNär baklavan är gyllene häll på den avsvalnade sockerlagen över den varma baklavan och låt den suga åt sig den i ett par timmar eller över natten. |
6
Done
|
ServeraServera baklavan till en kopp kaffe eller te. |