Ingredients
-
Köttfärsås
-
500 g Köttfärs
-
1 msk Tomatpure
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Gullök
-
800 g Finkrossade tomater
-
1 msk Kött eller kycklingfond
-
1 msk Oregano
-
1 msk Timjan
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Ostsås
-
50 g Smör
-
0.75 dl Vetemjöl
-
7.5 dl Ljummen mjölk
-
1 krm Muskotnöt
-
Salt
-
4 dl Riven ost
-
Övrigt
-
500 g Pastagärna en mindre sort
Directions
Ugnsbakad pasta med köttfärssås med ostsås. Gör den klassiska köttfärssåsen extra god eller lasagnen extra smidig. Det här receptet är ett perfekt sätt att variera din klassiska bolognese eller köttfärsås. Istället för att servera så avslutar vi med att gratinera pastan toppad med ostsås. Kör pannan direkt i ugnen om du kan göra det eller lägg över i en form.
Jag använder den här stekpannan som är djup och funkar fint i ugn. (adlink)
Steps
1
Done
|
KöttfärsåsenStek färsen i olja i en stor och djup panna som du kan ha i ugnen. Har du ingen sådan panna funkar det bra att hälla över färsen i form sen. |
2
Done
|
Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré och kryddorna. Gå i med finkrossade tomater. och fond. Låt koka upp. Salta och peppra och låt puttra på medel till låg värme i ca 15-20 min. Smaka eventuellt av med en någon nypa socker . Under tiden kan du sätta på ugnen på 225 grader, koka pastan 1 minut från al dente och göra ostsåsen. |
3
Done
|
OstsåsenSmält smör på medel till låg värme i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. |
4
Done
|
UgnsgratineraBlanda pastan med köttfärssåsen i pannan eller lägg över i en form. |
5
Done
|
ServeraServera med valfri sallad till! |