Ingredients
-
Fyllning
- 450 g Fetaost
- 2 st Ägg
- 2.5 dl Naturell yoghurt
- 0.75 dl Neutral olja
- 1 tsk Bakpulver
- Salt
-
Till pensling av ark
- 1 st Ägg
- 1 dl Mjölk
- 0.5 dl Neutral olja
-
Övrigt
- 250 g (ca 24 ark) Filodeg
- 2 msk Sesamfrön ljusa
Directions
Filodegsknyten med fetaost – små snurror fyllda med fetaost. Blir en perfekt middag eller lunch tillsammans med en god sallad. Rullarna går utmärkt att ta med ut på picknick. Dagen efter är de inte lika frasiga men de är fortfarande väldigt goda.
Steps
1 Done | FyllningSmula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt, bakpulver, ägg och olja. Salta lätt och vispa ihop till en smet. |
2 Done | Till penslingVispa upp ägg, mjölk och olja i en liten skål. Denna blandning kommer du pensla arken och pajen med. |
3 Done | Gör knytenPlacera ett filodegsark på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandningen lätt. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera. Placera fyllning längs med ena långsidan, ca 3-5 msk. Rulla ihop till en snurra och försök placera ändan underst på snurran. Placera rullen på en plåt klädd med bakplåtsppapper och fortsätt så tills fyllningen är slut. |
4 Done | GräddaPensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad. |
5 Done | ServeraLåt svalna något och servera sedan tillsammans med en god sallad! |
One Comment Hide Comments
Varför har man bakpulver i fyllningen? Måste finnas en orsak. Tack för alla goda recept.