Ingredients
-
30 g Smör
-
500 g Räkor med skal
-
1 st Gullök
-
5 Grädde
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 st Citron
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 knippe Dill
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Spaghetti
Directions
En god och smakrik räkpasta med citron och dill. För att ge såsen extra god smak kokar jag den med räkskal som jag sedan silar. Ett tips är att spara räkskal till fond. Blir extra gott till fisk och räksoppor.
Steps
1
Done
|
PreppSkala räkorna och spara hälften av räkskalen. Hacka löken och riv vitlöken. |
2
Done
|
SåsenSmält smöret i en djup panna och fräs sedan löken mjuk i 2-3 minuter. Tillsätt räkskalen och vitlöken och fortsätt fräsa på i 3 minuter till. Vänd sedan i grädden och låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Sila sedan av och vänd tillbaka såsen. Börja koka pastan. |
3
Done
|
ServeraNär du tycker att såsen smakar bra vänd då ner räkor, finhackad dill och pasta. Rör ihop och servera sedan! |
One Comment Hide Comments
Lagade denna pasta till middag idag, men tog färska skalade räkor och hällde i 2 msk hummerfond istället. Blev väldigt gott!