Ingredients
-
Deg
-
25 g Jäst
-
3 dl Ljummet vatten
-
9 dl Vetemjöl
-
1.5 tsk Salt
-
1 msk Olivolja
-
Tomatsås
-
2 dl Tomatpure
-
1.5 dl Vatten
-
1 tsk Strösocker
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Lökpulver
-
Salt
-
Peppar
-
Neutral olja
-
Till pizzan
-
300 g Riven ost
-
150 g Skinka
Directions
Smarriga små calzone i mini format fyllda med en god tomatsås, ost och skinka. Perfekta att ta med på utflykt eller att ha i frysen för en snabb lunch. De är dessutom väldigt billiga att göra. För mellan 40-60 kr får du massor av goda mini calzones att njuta av.
Receptet ger 6 st mini calzone
Steps
1
Done
|
DegenLös upp jästen i vatten. Vänd i salt och olivolja. Vänd sedan i mjölet i 3 omgångar.Blanda. Knåda antingen degen på ett förhand tills degen går ihop och blir smidig (ca 10min) eller i bakmaskin. Jag använde bakmaskin och lät degen knådas på låg hastighet i ca 6-8 min. Om degen känns klibbig kan du addera liiite lite mer mjöl. |
2
Done
|
När degen är färdigknådad. Dela den i 2 st likastora degbollar. Forma varje degbit till en boll och lägg i en separat skål/matlåda tillräckligt stor för att degen ska kunna dubbla i storlek. Ringla över lite olivolja över degen och smeta ut den över degbollen. Täck degen och låt nu jäsa i kylen i mellan 12h till 3dagar. Rekommenderar att jäsa minst 1-2 dag för godare resultat. |
3
Done
|
Gör tomatsåsenFräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans. |
4
Done
|
Gör calzoneTa ut degen ur kylen 1 h innan tillagning så att den får komma till rumstemperatur. |
5
Done
|
ServeraTäck den färdiga calzonen med kökshandduk och låt svalna i 10-15 minuter innan servering. |