Ingredients
-
Färs
-
500 g Köttfärs
-
1 msk Japansk soya
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
-
0.75 dl Oystersås
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
3 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika gul
-
2 st Morötter
-
1 st Paprika grön
-
300 g Äggnudlar
-
Valfritt
-
Lime
-
Sriracha
Directions
Nudlar med färs och grönsaker! Jättegott och lättlagat. Jag hade i paprika och morot men broccoli, sockerärtor, blomkål, pak choi etc funkar lika bra. En perfekt ta till vara på grönsaker rätt och ett annat sätt att äta färs på.
Steps
1
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
PreppStrimla paprikan och morot. |
3
Done
|
WokaVärm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt färs och stek tills den är genomstekt och fått yta. Pressa i vitlök och tillsätt soja. Stek lite till och ställ åt sidan. Stek paprika & morot i samma panna. När paprikan börjat mjukna men fortfarande är krispig vänd i färsen och sedan nudlar. Blanda in nudlarna och vänd sedan ner såsen. Blanda tills allt gått ihop. |
4
Done
|
ServeraServera med lime och sriracha. |
2 Comments Hide Comments
Detta är en av mina favoriträtter idag och en liknande du har. Är så glad att du finns. Förenklar matlagning och passar perfekt en kräsen person. Tack! 😍
Kan man använda ris istället för nudlar?