Ingredients
-
Kyckling
-
800 g Kycklingben
-
1.5 tsk Paprikapulver
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Santa Maria srirachakrydda
-
1 tsk Lökpulver
-
3 msk Neutral olja
-
Salt
-
Peppar
-
Potatis
-
900 g Delikatesspotatis
-
0.75 dl Rostade sesamfrön
-
1.5 msk Neutral olja
-
Salt
-
Grönsaker
-
400 g Blomkål
-
400 g Spetskål
-
2 st Morötter
-
2 tsk Santa Maria srirachakrydda
-
1 tsk Paprikapulver
-
Salt
-
Neutral olja
-
Sweetchilimajonnäs
-
1 dl Sweet chili sås
-
1 dl Majonnäs
Directions
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs. En smarrig restmiddag med kycklingben, sesampotatis, blomkål, morötter och spetskål. Detta serveras med en söt och krämig sweetchilimajonnäs. Det finns inga exakta regler för det här receptet – du kan justera mängden grönsaker efter vad du har hemma.
Perfekt att göra denna rätt med grönsaker som blivit över efter denna wok.
Steps
1
Done
|
KycklingLägg över kycklingbenen i en skål. Ringla över olja och strö över alla kryddor. Salta och peppra. Gnugga in och placera på plåt. |
2
Done
|
SesampotatisSkölj potatisen och lägg över i en bunke. Ringla över olja och strö över sesamfrön. Salta. Placera på plåten med kycklingen. |
3
Done
|
GrönsakernaMedan potatisen och kycklingen rostas. Bryt blomkålen i buketter och skala och dela morötterna. Lägg över i en bunke. Ringla över olja och strö över kryddor. |
4
Done
|
SweetchilimajonnäsBlanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt. |
5
Done
|
ServeraServera de ugnsrostade grönsakerna och kycklingen med sweetchilimajonnäs. |