Ingredients
-
5 dl Havregryn
-
12 st Färska dadlar
-
1.5 msk Kakao
-
70 g Mörk choklad 55%
-
50 g Rumstempererat smör
-
1 nypa Flingsalt
-
2 msk Vatten eller kaffe
-
Topping
-
1.5 msk Riven kokos
-
30 g Mörk choklad
-
Flingsalt
Directions
Dadel Delicatobollar, en mix mellan dadelbollar och chokladbollar. Istället för socker så har vi dadlar och istället för enbart kakao så har vi även choklad i smeten. Jag toppar även bollarna med både kokos och choklad istället för att rulla, men det kan man göra lite som man vill.
Steps
1
Done
|
SmetenSmält chokladen. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en smet. Tillsätt mer kaffe/vatten om det behövs, om den känns lite lös kan du låta den stelna i kylen en kortis. |
2
Done
|
Rulla till bollar. Toppa med smält mörk choklad som du blandar ut med lite olja. Strö sist på lite kokos och flingsalt. |