Matsedel v.42 | Goda rätter att laga under förhösten
Veckans matsedel – Goda rätter att laga under förhösten
Jag har släppt en kokbok full med billiga och goda rätter!
I augusti släpptes äntligen min kokbok ”Billiga Veckan”, en bok där jag har samlat en massa goda och billiga maträtter som också innehåller prisindikationer för varje recept. Allt för att du ska kunna laga mat för hela veckan utan att det blir för dyrt!
Boken finns i den fysiska bokhandeln och att beställa här!
Laga, smaka och njut! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Måndag:
Säsongswok oktober
Starta veckan rätt med en smarrig wok med grönsaker i säsong i oktober. Just nu är blomkål, spetskål, morötter i säsong som gör sig utmärkt i en wok. Som protein använder jag kycklingfärs men det går bra med annat protein också!
Bagaren och Kocken fyller 18 år och har därför en massa nedsatta varor, passa på att köpa bra produkter till hemmet
Tisdag:
Svampsoppa med parmesanchips och trattkantareller
Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta. I soppan har jag skogschampinjoner med det funkar fint med annan svamp med.
Onsdag:
Sushibowl med tonfiskröra
En smarrig och god bowl med massa goda tillbehör och en god tonfiskröra som du blandar ihop på nolltid. Tillbehören går att variera – avokado, groddar, gurka eller kimchi är gott att addera.
Servera din sushibowl i en fin skål, jag serverar min i en fin skål från Bitz! De finns i flera olika färger och du kan beställa hem dem enkelt från Cervera här!
Torsdag:
Chili sin carne med gulaschsmaker
Chili sin carne med gulaschsmaker. En snabblagad böngryta med smaker av kummin och paprikapulver. En enkel vardagsrätt som man kan servera med ris, havreris, potatis eller bröd. Toppa gärna med gräddfil och servera en god sallad till.
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
Det här var verkligen galet gott och jag kommer definitivt laga det igen! Det är inte superavancerat men något tidskrävande, helt klart värt det oavsett. Den syrliga asiatiska gurksalladen passar perfekt till den söta kycklingen.
Lördag:
Krämig baconpasta med körsbärstomater
Krämig baconpasta med körsbärstomater. Enkel och god vardagspasta som passar hela familjen. Den är enkel att laga och kräver inte mycket tid. Toppa gärna baconpasta med parmesan och finhackad persilja.
Söndag:
Cheeseburgerpaj
Ett litet gott påhitt jag gjorde i veckan. Egentligen är det ju en köttfärspaj med ost men det är ju lite kul att kalla den cheeseburgerpaj. Väldigt god och lättlagad. Serverar den med isbergsallad, inlagd gurka och tomat för att höja hamburgarekänslan.
Veckans efterrätt: