Ingredients
-
150 g Smör
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1.25 dl Kakao
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Flingsalt
-
Övrigt
-
9 st Aluminiumformar
-
Florsocker
Directions
Minikladdkakor – går så snabbt, perfekt till kalas och går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med nån topping! Kanske bär, choklad ganasche? Grädde eller glass?
Receptet ger ca 9 st minikladdkakor
Steps
1
Done
|
SmetSätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Smält smöret och socker i en kastrull eller i micro på låg effekt. Om du smälter i kastrull, håll koll och rör om. |
2
Done
|
GräddaGrädda i mitten av ugnen i ca 9-12min (jag gräddade 11 min men håll koll efter 7-8. Kakan ska ha satts sig i kanterna. Och exakt tid beror på ugn och hur mycket du fyllt formarna. |