Matsedel v.44 | Matlådevänliga recept
Veckans matsedel: Matlådevänliga recept
Matlådor är inte bara praktiska, de kan också vara riktigt smakfulla och ekonomiska. Genom att förbereda din egen mat och dubbla portionerna när du lagar, kan du spara både tid och pengar. Dessutom är det ett klimatsmart val att minska matsvinnet genom att frysa in rester och värma upp dem senare. Denna matsedel är full av recept att laga till matlåda, så du får mycket mat och dessutom har en rätt som passar att värma dagen efter.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer recepten! 💖
Beställ hem maten enkelt och smidigt!
Genom att handla online på Mathem.se slipper du köpa dubbelt eftersom du kan kolla vad som redan finns i kylen om du fyller matkassen hemifrån! Som ny kund får du 200 kr rabatt med koden 200NY.
[the_ad id=”4018″]
Måndag:
Pastasallad med pesto & bacon
En supersnabb och god pastasallad. Perfekt att laga när det inte finns tid eller ork att stå i köket. Det blir jättegott dagen efter i lådan också! Om du vill kan du vända i ruccolla vid servering då den kan bli lite vattning dagen efter, men spelar det ingen roll för dig så släng i allt direkt!
Tisdag:
Kinesisk chilikyckling med ris
Saftig kycklingwok som serveras med ris. Låt dig inte skrämmas av chilin, rätten får en behaglig hetta som inte tar över. Smaka dock alltid på din chili för att känna av hur stark den kommer bli och försök att inte få med allt för mycket frön. Grön chili är ofta mindre stark än röd.
Sås-tips!
En sås jag rekommenderar att du har hemma i kylen om du gillar stark mat är röd Sriracha, den ger en väldigt god och smakrik hetta och räcker länge eftersom det inte behövs mycket alls för att ge din rätt en kick!
Onsdag:
Bulgursallad med grillad kyckling
Supergod rätt som passar hela familjen. Perfekt i matlåda eller att ta med sig på picknicken. Variera gärna med andra grönsaker som du gillar.
Torsdag:
Ugnsbakad pasta med köttfärssås med ostsås
Gör den klassiska köttfärssåsen extra god eller lasagnen extra smidig. Det här receptet är ett perfekt sätt att variera din klassiska bolognese eller köttfärsås. Istället för att servera så avslutar vi med att gratinera pastan toppad med ostsås. Kör pannan direkt i ugnen om du kan göra det eller lägg över i en form. Stekpannan jag använder i mitt recept är den jag tipsar om här nedanför!
Stekpanne-tips!
Jag har denna stekpanna från Scanpan som jag brukar använda till vanlig stekning men som också funkar perfekt till att ugnsgratinera rätter i då den är ugnsfast!
Vegetarisk boeuf bourguignon
Vegetarisk bouef burgignon med massa god svamp och belugalinser. Jag toppar grytan med mer stekt svamp och smörstekt steklök. Till grytan serverar jag krämig potatismos.
Lördag:
Potatispaj med bacon och purjolök
En frasig paj med potatis och purjolök och bacon. Som en blandning av gratäng och paj. Väldigt gott och billigt att laga. Potatis och purjolök är en väldigt god kombination.
Söndag:
Potatisgratäng med kål & köttfärsfräs
Lättlagat och väldigt gott även dagen efter när de stått till sig. Går att göra med valfri färs! Servera gärna med en klick creme fraiche och en sallad.