Ingredients
-
Kycklingen
-
500 g Kycklingfilé
-
2 dl Grekisk yoghurt
-
2 tsk Garam masala
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Salt
-
Såsen
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
2 tsk Garam masala
-
3 tsk Strösocker
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
400 g Burk hela tomater
-
2 st Kvisttomater
-
50 g Smör
-
1.5 dl Grädde
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
2 msk Persilja
-
Ris
-
Naan
Directions
En riktigt smarrig butter chicken med ris och gott smörigt
vitlöksnaan! 😍 allt med smör i blir ju verkligen så gott! I butter chicken ger smöret verkligen en balanserad sås och smak.
Steps
1
Done
|
KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i 2 cm stora bitar och vänd ner i marinaden. Låt |
2
Done
|
SåsenTärna lök och tomater. Riv ingefära och vitlök. Blanda alla kryddor samt socker i en liten skål. |
3
Done
|
Torka av pannan och fräs sedan löken i samma panna. Låt den mjukna något och vänd sedan i en klick |
4
Done
|
Vänd i kryddor. Fräs ihop och sen får de råa tomterna gå ner och stekas ihop. När det mjuknat vänd i burk |
5
Done
|
Mixa såsNär såsen puttrat klart. Mixa den och vänd tillbaka i pannan. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka nu upp |
6
Done
|
ServeraServera med ris och vitlöksnaan! |