Har du bruna bananer som du inte vet vad du ska göra med? Då kan du slänga ihop bananscones till frukost eller mellanmål. Servera sedan med valfri marmelad eller ost.
Fishcakes med asiatiska smaker med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett. Väldigt gott! Alltid gott med syra till fisk. Fishcakes är ett lite roligare sätt att äta fisk. Du kan servera dem i med en sötsyrlig och krispig sallad, ris, potatiss eller som jag med risnudlar.
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian. Zha jiang mian är en kinesisk rätt och betyder stekt sås och nudlar. Jag tog inspiration från den rätten och lagade risnudlar med fläskfärs, chilipasta, soya, hosisin sås bland annat som jag toppade med strimlade grönaker och det blev...
En riktigt god nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och enjordnötsdressing. Allt passar så bra ihop och utgör en bra balans mellan olika texturer och smaker. Recept jordnörsdressing Jordnötsdressing – perfekt till sallad eller kyckling Om du vill byta ut kycklingen mot tofu så finns recept här: Krispig och god tofu...
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn. Smakar verkligen som att äta äppelpaj till frukost. De krispiga havregrynen och kanelstekta äpplena tillsammans med den krämiga yoghurten passar perfekt ihop. Supergott att äta till frukost men också som efterrätt och då servera i portionsglas,
En väldigt enkel havrekaka som är gjord på 3 ingredienser – mörk choklad, havregryn och grädde. God för att vara så enkel och påminner något om chokladbollar. Välj en god mörk choklad som inte är allt för söt då kakan smakar mycket av chokladen. Servera även med mycket bär, banan...
Smakrik thaisoppa med krispiga ångkokta grönsaker och kyckling. Väldigt god soppa men mycket smak. Den är inte så stark men vill du ha extra styrka så välj en stark chili eller ha i mer sambal oalek. Receptet räcker till ungefär 2-3 portioner. Det går att byta ut kycklingen mot...
Frukosttips till veckan! Kesoplättar gjorda på keso vanilj! Väldigt enkla och goda. Lite ”kladdigare” än klassiska pannkakor då innehåller ost med en något krispig yta. Åt dem med keso och jordgubbssylt.