Smakrik kycklingfärs med kokosris – en go och smarrig vardagsmiddag med kycklingfärs smaksatt med vitlök, lime, soja och oystersås. Till detta kokar jag ris i 2/3 koksgrädde och resten vatten....
Säsongswok augusti – en wok med massa goda grönsaker som är i säsong i augusti. Jag hade pak choi, broccoli, morötter och zucchini. Samtliga grönsaker var odlade i Sverige. Jag...
God nudelsallad med krispiga grönsaker, en smarrig dressing och valfritt protein till. Jag hade vegetariska nuggets vilket blev supergott till men kyckling, chicken nuggets eller tofu funkar lika bra. Den...
Färdigköpta dumplings med god chiliolja. Färdigköpta dumplings är faktiskt riktigt goda. De finns att hitta på de allra flesta matbutiker i frysdisken och allra oftast hittar du både vegetariska och...
Enkla thainudlar med kyckling där såsen är gjord på sånt som de allra flesta har hemma. Har undvikt att ha för många olika sojor och asiatiska såser och fokuserat på...
Vegetarisk pad thai. Supergod autentisk pad thai med tofu – föredrar du soyafileér går det bra att byta ut! Det som gör en pad thai icke vegetariskt är att pad...
Supergoda nudlar med krispig chiliolja med jordnötter. Till det steker jag på valfri färs och toppar med broccoli eller sugersnaps för lite fräschör. Nudlarna jag har använt är breda vetenudlar....
3 goda veganska tillbehör till julbordet. Sparrisbroccoli med en god sesamtopping (går bra med vanlig broccoli också), silkes tofu med supergod topping. Silkestofu påminner om lite lösare kokt äggvita i...
Dan dan nudlar är en populär rätt från de kinesiska sichuanska köket. Rätten består av sås, färs och nudlar och är otroligt smakrik. Jag gjorde rätten med vegetarisk färs men...
Kyckling satay – kycklingspett med jordnötssåd marinerade i curry. Serveras tillsammans med och gurksallad. Satay betyder grillat kött på spett och är en populär rätt i det sydasistiska köket. Jag...