Vegetariska samosas med smakrik potatisfyllning som vi åt med en yoghurtdipp med vitlök och persilja. Gillar du koriander så kan du byta ut persiljan mot de istället! Samosas är indiska...
Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till grytor och framförallt rätter som tikka masala, korma osv. Naanbrödet gräddas traditionellt i en tandoor som är en indisk...
Filodegsmuffins med fetaost! ? Väldigt gott som tillbehör till soppa, till frukost eller mellis. De är som godast när de är färdiggräddade men de går även att värma på eller...
Hallonsmoothie med kakao. Smakar fortfarande mest hallon med en touch av kakao. Tycker det passar väldigt bra! Vill man så kan man även ha i en skopa proteinpulver med smak av...
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost. Passar perfekt till både frukost, mellanmål eller som tillbehör till t.ex soppa. De är godast nygräddade men går även bra att frysa in...
Saftig och mjukt bananbröd. Perfekt till helgfrukosten eller som mellanmål. Ett effektivt sätt att ta vara på övermogna bananer. I det här brödet har jag både vetemjöl för att det...
Yoghurt- och havrepannkakor med kanelstekta bananer, honung och cashewnötter. Lite syra från yoghurten + honung blev en bra kombo, och en kul twist på vanliga pannkakor!
Äppelmosbröd! Som ett bananbröd fast med äppelmos istället för banan. Smakar rätt likt när det kommer till konsistens. Det var godast med ost på, men kan tänka mig att det...