Krämig morotspasta toppad med gremolata och parmesan. Gremolata är en bladnings av persilja, vitlök och citron. De söta morötterna behöver något att brytas av med och då passar gremolata och...
Krämig caesarsallad med pasta och kyckling. Dressingen är enkel och supergod. Jag gör den på vegansk aioli då jag gärna vill ha den äggfri. Något som jag inte hade i...
Enkel och snabb tacobowl med quornbitar, avokado och rödkål. Det går självklart bra att byta ut quorn mot kyckling, tofu eller soyabitar. Variera även grönsakerna med det du har hemma!
Supergoda miniquesadillas med vegofärs, majs och ost. Till serverar jag en avokadokräm, gräddfil och salsa. Perfekt att servera till helgen! För att göra ett helt veganskt alternativ så byt ut...
Enkel och krämig pasta med champinjoner, bacon och paprika. En smidig pastarätt som går snabbt att tillaga och som är väldigt god. Servera med en fräsch sallad till!
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak. En god och populär burgare. Pljeskavice är Serbiens nationalrätt men är populär i flera delar av balkan. Godast blir den grillad men det...
Tuna melt – enkel och god tonfisktoast. Supergod och matig macka. Perfekt att äta som brunch eller som en middagsmacka när man inte vill lägga så mycket tid i köket.
Kinesisk kycklingcurry – en enkel och god vardagsrätt som man även kan göra helt vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot soyafiléer. Även grönsakerna går att variera med t.ex sockerärtor,...
Vegetariska miniquesadillas med avokadokräm. Quesadillas är ju supergott och går att variera så mycket med olika fylllningar. I dessa har jag svarta bönor, majs, paprika och goda kryddor. Tillsammans md...
Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime. En smakrik fiskgryta som påminner något om thailändsk paneng curry. Enkel och smidig och laga. Servera med ris och lime! Limen balanserar...