Rödbetssallad med chevre. Chevre som fått smälta ovanpå baguetter i ugnen. Riktigt gott! Jag använde mig utav hela färdigkokta rödbetor som jag bara delade och la på salladen. Tycker det...
Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass...
Krispiga, enkla och goda linsburgare som vi åt med srirachamajonnäs, picklad rödlök, sallad och tomat. Väldigt enkla och goda burgare som både går att forma till små biffar eller större...
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling. En nudelwok med paprika, sockerärtor, minimajs, broccoli och morötter och dessa går såklart att anpassa efter de grönsakerna man har hemma och gillar. Såsen körs...
Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Pastagratäng med chorizo. En enkel pastagratäng som ger många matlådor. Jag tycker den var god som den är men det kan vara gott att tillsätta någon form av grönsak förslagsvis...
Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till grytor och framförallt rätter som tikka masala, korma osv. Naanbrödet gräddas traditionellt i en tandoor som är en indisk...
Pannkakor är ju en sån grej där alla har sitt egna recept och kanske inte något man använder decilitermått till. Det gör inte jag i alla fall men vill ändå...
Hemmagjort d gnocchi – enkelt och väldigt gott! Första gången som jag testar att göra egen gnocci. Det är tar liite tid men det är egentligen inte så mycket jobb....
Enkel, snabb och fräsh tonfisksallad med pasta eller tonfiskpastasallad kanske man kan kalla det också 🙂 jag tycker både feta och rödlök görs sig bra till tonfisk men övriga ingredienser...