Hoisinnudlar med tofufärs eller vanlig färs! Men kan verkligen slå ett slag för tofu här. Ett bra sätt att äta mer växtbaserat och dessutom blir det billigare.
Koreansk nudelbowl – Japchae. Jag har återskapat en nudelrätt från restaurangen Keecmhi. Japchae är en nudelrätt som består at sötpotatisnudlar vilket gör den glutenfri. Den toppas med strimlar gurka, morot,...
Fröbars med choklad och torkad frukt. Mellanmål eller snack bars perfekta för den som är allergisk mot nötter eller av andra anledningar inte kan äta nötter. Du kan välja och...
Färdigköpta dumplings med god chiliolja. Färdigköpta dumplings är faktiskt riktigt goda. De finns att hitta på de allra flesta matbutiker i frysdisken och allra oftast hittar du både vegetariska och...
Orange chicken – frasig kyckling med apelsinglaze. Jättegod kinesisk rätt som är populär på många snabbmatskedjor. Den är något tidskrävande att göra men inte för avancerad. Det går utmärkt att...
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat. Perfekt till brunch eller bjuda på en sommarbuffé. De går for att göra och går snabbt klart i ugnen. Jag använder...
Ingefära och sojakyckling med ris, krispig rättika, picklade rädisor och sesammajonnäs. En enkel rätt inspirerad av Sen Street kitchen – Goma kitchen. Ris med sås som möter stekt kyckling och...
Spicy salmon med crispy rice – små krispiga sushibitar med krämig lax som jag smaksatt med majonnäs, lime och japansk soja. Har du sushiris redo i kylen går detta fort...
Hemmagjorda piroger med fetaost och spenat – fluffiga och mjuka. Piroger är verkligen så gott och smidigt att ha i frysen när man är hungrig. Därför brukar jag passa på...