Matsedel v.11 | Pasta och nudlar
Veckans matsedel: Pasta och nudlar
Denna vecka fyller vi middagarna med det bästa av två världar: pastarätter och nudelrätter! Det finns oändligt många sätt att äta pasta på, oavsett om du vill göra egen pasta och letar efter ett bra pastarecept (vilket jag har här). Är du istället intresserad av att göra en god nudelrätt såsom en wok eller biang biang noodles, har jag recept på nudeldeg här!
Vad behöver du då för att göra en god pasta? Kanske har du redan en pastamaskin, men om inte rekommenderar jag denna från Anders och Petter! Det är en enkel och handvevad pastamaskin som dessutom har lite olika val för att klippa pastan till färdig spaghetti och tagliatelle.
Köp på Cervera här!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer recepten!
Måndag:
Pad see ew – enkel och god thai wok
Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det bästa är att steka en portion åt gången för att få fin yta på nudlarna och inte ha för mycket i stekpannan, men orkar man inte det går det bra att köra allting direkt! Proteinet går också att variera mellan kyckling, tofu, biff eller räkor. Vill du göra rätter helt vegansk så kan du även skippa äggen! Smaklig måltid.
Woktips!
Investera i en bra wokpanna, de är inte bara till för att woka i utan du kan använda dem till att steka en pastasås i och mycket annat! Jag använder en wokpanna från Fiskars när jag lagar mina woker. Den kan du köpa på Cervera här!
Köp denna på Cervera!
Tisdag:
Krämig svamppasta med citron
I detta recept kan du ha olika sorters svamp. Det lyxigaste är om du har plockat svampen själv men det går lika bra att köra med färdigköpt svamp.
Tallrikstips!
I receptet ovan serverar jag i en fin, vit pastatallrik från Rosendahl! De passar sig till både varmrätter och som en fin servering av dessert!
Pastatallriken finns att köpa på både Cervera och Bagaren & Kocken!
Onsdag:
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja
Det här är så himla gott! Rekommenderar starkt att testa det, det är väldigt roligt och förvånansvärt enkelt att göra egna nudlar till den här rätten. Orkar du inte göra dina egna nudlar så kan du köpa färdiga. Då går det extremt fort. Rätten är dessutom helt vegansk!
Torsdag:
Pasta med tomatsås med färskost
Pasta med tomatsås med färskost med smak av tomat och örter som är krämig och god. Du rostar allt i ugnen, mixar, smakar upp och blandar ihop med pastan. Servera pastan som den är ett toppa med mozzarella eller parmesan. I det här receptet har jag använt stora pastarullar men en mindre pastasort som rigatoni funkar också bra.
Fredag:
Säsongswok augusti
En wok med massa goda grönsaker som är i säsong i augusti. Jag hade pak choi, broccoli, morötter och zucchini.
Lördag:
Krämig salsicciapasta
En klassisk italiensk pasta med salsiccia som är en fläskkorv. Korven finns även att köpa som ett färs så slipper man sprätta upp korvarna, för det är bara fyllningen man vill åt. En riktigt god och mättande rätt!
Pincettips!
Om du vill lägga upp din pasta i en fin liten spiral som de gör på restaurang kan du köpa en matpincett från Cervera!
Pincetten finns att köpa på Cervera!
Söndag:
Nudlar med biff och bambuskott
Biff med bambuskott och nudlar. Lyxigt och gott! Du kan även servera med ris. Äter du inte biff så testa med tofu istället!