Matsedel v.33 | Matlådemat
Veckans matsedel: Middagar som ger goda matlådor
Denna matsedel är fylld med recept som ger dig en stor och god middag som mättar på kvällen men också gör sig perfekt i matlådan dagen efter på jobbet eller i skolan. Matlådevänliga recept som är bra när du bara vill värma på i micron och äta. Matlåda är ett smart sätt att spara både tid men framförallt pengar!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Laga, lagra och njut dagen efter! 💖
Måndag:
Fried rice med kyckling och räkor
En ultimat rätt att laga när du vill ta till vara på rester. Proteinet går att variera och likaså grönsakerna. Jag hade i både kyckling och räkor då jag hade det i frysen men det går lika bra med bara en av dem eller vegetariskt alternativt.
Tisdag:
Taco tuesday – med en twist! Här är en pastarätt där du smaksätter färsen (valfri proteinsort) med klassiska taco-smaker och serverar med en god klick creme fraiche.
Tips!
Pastan kan du servera direkt på tallrik eller ställa fram i en stor fin serveringsskål som denna från Cervera!
Onsdag:
Pastasallad med sweetchilidressing
En krämig pastasallad med massa sås, grönsaker och kyckling. Givetvis kan du variera grönsakerna och byta ut kycklinen mot vegetariskt alterantivt. Pastasalladen går snabbt att slänga ihop och blir perfekt att ta med sig i matlådan!
Tips!
Bulgur, ris och andra torrvaror kan stå väldigt länge i skafferiet utan att bli gamla. Tänk på att det är mer prisvärt att köpa storpack på extrapris än att köpa ett nytt litet paket ris varannan vecka. Du kan köpa ett storpack som du sedan häller över bitvis i mindre förpackningar hemma, vilket också underlättar vid matlagning!
Klicka här för att köpa!
Ugnsbakad pasta med köttfärssås med ostsås
Gör den klassiska köttfärssåsen extra god eller lasagnen extra smidig. Det här receptet är ett perfekt sätt att variera din klassiska bolognese eller köttfärsås!
Det här är en favorit i vårt hem, en currypasta med kyckling som du lika gärna kan använda vego-alternativ till. Mitt favoritalternativ är de här sojabitarna från Hälsans Kök! Något som också ger pastan en liten extra smakdimension är ingefäran jag fräser tillsammans med vitlök och chili.
Lördag:
Den perfekta lördagsmiddagen, en smakrik och god wok som du kan laga en stor batch av och bjuda många eller varför inte göra många matlådor av? Wokar gör sig ofta väldigt bra i matlåda, och denna är inget undantag. Sen är den också väldigt god!
Söndag:
Chicken tikka masala – Riktigt god chicken tikka masala
Krämig chicken tikka masala med naan och ris. En indisk maträtt som de flesta förmodligen har ätit på restaurang någon gång men kanske aldrig fått till hemma? Den här såsen är riktigt smakrik, krämig och god!
Veckans efterrätt:
Chokladbollar – supergoda och krämiga
Chokladbollar – supergoda och krämiga! Det som gör de extra krämiga är att ingredienserna mixas till en slät smet. Jag använder även florsocker som gör det extra krämigt. Smeten kan bli något lösare men då är det bara att låta den stelna i kylen en stund innan du rullar till bollar.