Veckans matsedel V.40 – Smarrig höstmat
Veckans matsedel – Smarrig höstmat
Nu börjar höstkylan krypa sig närmare, och med det kommer det massor av god höstig mat man kan laga! Mums!
Men höstmat behöver inte bara vara grytor och soppor, utan det finns en massa god mat du kan skriva och i den här matsedeln ger jag dig flera tips! Hoppas du hittar något du kommer tycka väldigt mycket om!
Laga, smaka och njut! 💖
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Måndag:
Säsongswok oktober
Starta oktober rätt med en smarrig wok med grönsaker i säsong i oktober. Just nu är blomkål, spetskål, morötter i säsong som gör sig utmärkt i en wok. Som protein använder jag kycklingfärs men det går bra med annat protein också!
Bagaren och Kocken har just nu rabatt på en massa gjutjärn, vilket är perfekt för alla rätter man kan tänkas vilja laga under en kall höst.
Klicka här för att handla!
Tisdag:
Svampsoppa med parmesanchips och trattkantareller
Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta. I soppan har jag skogschampinjoner med det funkar fint med annan svamp med.
Onsdag:
Sushibowl med tonfiskröra
En smarrig och god bowl med massa goda tillbehör och en god tonfiskröra som du blandar ihop på nolltid. Tillbehören går att variera – avokado, groddar, gurka eller kimchi är gott att addera.
Servera din sushibowl i en fin skål, jag serverar min i en fin skål från Bitz! De finns i flera olika färger och du kan beställa hem dem enkelt från Cervera här!
Köp här!
Torsdag:
Chili sin carne med gulaschsmaker
Chili sin carne med gulaschsmaker. En snabblagad böngryta med smaker av kummin och paprikapulver. En enkel vardagsrätt som man kan servera med ris, havreris, potatis eller bröd. Toppa gärna med gräddfil och servera en god sallad till.
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
Det här var verkligen galet gott och jag kommer definitivt laga det igen! Det är inte superavancerat men något tidskrävande, helt klart värt det oavsett. Den syrliga asiatiska gurksalladen passar perfekt till den söta kycklingen.
Lördag:
Krämig baconpasta med körsbärstomater
Krämig baconpasta med körsbärstomater. Enkel och god vardagspasta som passar hela familjen. Den är enkel att laga och kräver inte mycket tid. Toppa gärna baconpasta med parmesan och finhackad persilja.
Söndag:
Cheeseburgerpaj
Ett litet gott påhitt jag gjorde i veckan. Egentligen är det ju en köttfärspaj med ost men det är ju lite kul att kalla den cheeseburgerpaj. Väldigt god och lättlagad. Serverar den med isbergsallad, inlagd gurka och tomat för att höja hamburgarekänslan.
Veckans efterrätt: