https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.12 | Goda sallader att äta i vår

Matsedel v.12 | Goda sallader att äta i vår

Posted on mar 16th, 2025
by Danny
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sallader
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Goda sallader att äta i vår

Våren kommer nu närmare och närmare för varje dag, och oavsett var du bor i landet tror jag vi alla kan känna den där lite mer våriga känslan i kroppen. Denna veckas matsedel fokuserar på sallader att äta till lunch i vårsolen eller till middag. Goda och fräscha pastasallader, sallader med couscous, krutonger. Det finns oändligt med sätt att variera recepten på för att göra en god middag! Det är också väldigt enkelt att variera proteinet i din sallad, eftersom vi alla vet att det ändå är dressingen som gör salladen!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Hoppas du hittar inspiration till lite god och billig mat! 💖

 

Måndag:

Pastasallad med grillad kyckling och currydressing

Pastasallad med grillad kyckling, mango, krispiga grönsaker och currydressing. En lättlagad middag som passar hela familjen. Blanda ihop allt i en stor skål eller låt alla dosera med tillbehör själva. Pastasalladen är lika god dagen efter.

 

Tisdag:

Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra

Sötpotatis- och halloumifritters med linsallad och fetaoströra

Supergoda friters med en linssallad som har både syra, sötma och salta. Till serverade jag en röra med creme fraiche och fetaost.

 

Onsdag:

Marinerade kycklinglår med färsk potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Marinerade kycklinglår med potatis, kall sås och syrlig sallad med sparris

Detta är en perfekt salladsmiddag! Kan varmt rekommendera den kalla såsen som passar till både fisk och kött.

 

Torsdag:

Kisir – turkisk bulgursallad

Kisir – turkisk bulgursallad

Supergod syrlig sallad som passar perfekt till sommarens picknickar och bufféer. Ät den som den är med citron och inlagda grönsaker eller servera till grillat.

 

Fredag:

Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra

Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra

En otroligt god pastasallad som passar perfekt till picknickar och bufféer. Jag toppar med prosciutto, parmesan och basilika men du kan variera och ta det du tycker om! Pastasalladen går enkelt att göra vegetarisk och även vegansk. Byt bara ut till vegansk creme fraiche och anpassa tillbehören därefter!

 

Lördag:

God nudelsallad

God nudelsallad

God nudelsallad med krispiga grönsaker, en smarrig dressing och valfritt protein till. Jag hade vegetariska nuggets vilket blev supergott till men kyckling, chicken nuggets eller tofu funkar lika bra.  Den här nudelsalladen är en perfekt sommarmåltid som inte är allt för dyr eller krånglig att göra. Jag har använt äggnudlar men det går även bra med risnudlar (gärna 3 mm)

 

Söndag:

Krämig tonfisksallad med pasta

Krämig tonfisksallad med pasta

Krämig tonfisksallad med pasta. Slängs ihop på nolltid. Grönsakerna går att variera men jag gillar att ha ägg, tomater, gurka och rödlök. Men soltorkade tomater och sockerärtor är också gott till. Vill du inte a pasta går det också bra att utesluta den. Tonfisksalladen håller bra i kylen i 2-3 dagar. Den funkar utmärkt att servera på bufféer eller ta med ut på picknick i kylväska.

Ska man välja tonfisk i vatten eller olja?

Jag brukar välja  tonfisk i vatten om jag ska blanda den i en sås den oljan i tonfisken kan skära sig med de övriga ingredienserna, men ska jag bara toppa med tonfisk kör jag på tonfisk i olja.

Danny

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Emilia Milosavljevic | Matinspo.se | Middagstips & recept

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇

Supergod kyckling med mozzarella, pesto och balsam Supergod kyckling med mozzarella, pesto och balsamicotomater 🔥 du kan både tillaga i ugn eller på grillen. Servera sen med pestopasta eller pestopotatis!

Spara & testa 🌱

Kyckling 
800 g kycklingfile 
1 msk oregano
2 vitlöksklyftor
Olivolja 
Salt
Peppar 

Pesto 
1.5 dl pumpafrön 
1 stor kruka basilila
75 g parmesan 
1 vitlöksklyfta 
0.5 dl neutral olja
0.5 dl olivolja 
Salt 
Peppar 

Övrigt
2 mozzarella 
Tomater
Balsamico
Salt
Olivolja
300-400 g pasta

Gör såhär 
Marinera kycklingen i olja, oregano, salt, peppar och vitlök.
När du tillagar sen kan antigen tillags på grillen eller ugn. Tillagar du i ugn så stek först i panna och tillaga färdigt i ugn. 

Pesto
Rosta pumpafröna & riv parmesan.
Mixa basilika, parmesan, pumpa frön, vitlök, peppar och neutral olja. Tillsätt sedan olivolja och blanda med sked. Smaka av med salt. 

Övrigt
Koka pastan och blanda med häflten av peston.
Dela tomaterna och blanda med balsamico, salt och basilika. 

När kycklingen är tillagad. Lägg på mozzarellan och låt den smälta. Kör du på grill så lägg över på en plåt och i ugn så kör du bara in kycklingen igen tills osten smällt.
Lägg över på ett fat och toppa varje bit med pesto och tomaterna.
Servera med pestopastan!

#pastapesto #pesto #pestokyckling #grillatkyckling #lättlagat #matinspo #matlagning #matinspiration #matinspo #tomat #grillat #grilla
Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete med @rasaftsverige och deras otroliga kallpressade juicer levlar vi upp frukosten! Har gjort en apelsincurd på deras apelsinjuice som de pressar i Sverige och det vart verkligen så gott och smidigt. Juicen är dessutom gjord på färsk apelsiner! Mycket god apelsinsmak från juicen och tillsammans med digestivekex och krämig grekisk yoghurt blir det en perfekt cheesecake att bjuda på till frukost eller brunch! Eller preppa till dig själv 😍 

Spara & testa 🍊 

Ingredienser 
Apelsincurd (gör dubbelsats 😋)
Ger topping åt 4 cheesecakes
0.80 dl Råsaft apelsin
1 ägg
1 äggula
0.25 dl Strösocker 
1 tsk citronjuice 
Zest från en apelsin
1 msk smör 

Övrigt till cheesecaken
Digestivekex (2 per servering
Grekisk yoghurt (ca 1.5 dl per servering)

Övrigt att servera till din lyxiga frukost
Bär & frukt
Äggröra (använd överbliven äggvita från curden)
Gott bröd
Råsaft med äpple, spenat, ananas & citron gjord på färska frukter & grönsaker 

Gör såhär: Apelsincurd
Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret i en värmetålig skål. Ställ över ett vattenbad på medel/låg värme och rör om tills curden tjocknat. Kommer ta ca 10-15min. Sila av curden och vänd i smöret tills det smält. Häll över i en burk med lock eller skål som du täcker med plastfolie och låt stå i kylen i några timmar. 

Till servering.
Krossa digestivekex och lägg i serveringsglas. Toppa med grekisk yoghurt och sedan curden. 

#råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #grönjuice #juice #frukost #frukosttips #brunch #brunchtips #frukostcheesecake #cheesecake #lyxfrukost #sötsaker #yoghurt #apelsincurd #matinspo
Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i s Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i samarbete med @conantswe och deras elektriska salt & pepparkvarnar!
En otroligt god potatisallad 😍 perfekt till typ det mesta? Kött, kyckling, grillat..fisk! Du mååste testa!  

Jag har länge letat efter kvarnar som både fungerar bra och är snygga att ha framme – och de här från Conant.se har verkligen blivit en favorit här hemma. Så smidiga att använda (du vänder bara upp och ner!) och en stilren detalj i köket. Du kan dessutom enkelt justera hur grovt du vill mala.  

Just nu får du 20% rabatt på allt hos conant.se med koden EMILIA20 – även deras nya automatiska vinöppnare och kapsylöppnare. Perfekt att unna dig själv eller köpa en student/examenspresent!! 😍 Koden är giltig i 48h så passa på! 

Ingredienser  

Örtolja
1 knippe dill
1 knippe persilja
1 riven vitlöksklyfta 
0.5 dl olivolja 
0.5 dl neutral olja t ex raps eller solros
Salt
Peppar  

Vitlökssås
1 dl majonnäs 
1 dl creme fraiche 
1 riven vitlöksklyfta 
Salt
Peppar  

Övrigt
1 kg delikatesspotatis
1 rödlök
100 g sugar snaps
Gräslök
Salt & peppar

Gör såhär
Koka potatisen med skal. Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa alla ingredienser till örtoljan. Smaka av med salt och peppar.  

Låt den kokta potatisen svalna lite. Halvera och blanda sedan med örtoljan (hälften räcker), spara resten till grillat t ex eller gör potatisen igen!
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i ca 30 min eller tills den fått en gyllene färg.  

Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smaka av med salt & peppar.
Dela rödlök och sugar snaps. Finhacka gräslök.  

Servera
Lägg över potatisen på ett fat. Salta och peppra. Klicka på vitlökssåsen. Toppa med sugarsnaps, rödlök och gräslök 

#conant #potatis #potatissallad #potatosalad #sommarmat #buffemat #hemlagat #matinspo #örtolja #vårmat #Tillbehör #middag #middagstips #pepparkvarn #matlagning
Load More Follow on Instagram

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 2 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter