https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.14 | Vårmat

Matsedel v.14 | Vårmat

Posted on mar 30th, 2025
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo

Veckans matsedel: Vårmat del 2

Nu när det fortfarande är klassisk svensk vår med väder som ibland är varmt och ibland kallt tycker jag vi ska fokusera på värmande och fina våriga rätter. Goda sallader, saftig kyckling och krämiga såser som alla ger dig en god vårig middag. Kanske äter du den ute på din balkong eller uteplats nu när det precis är behagligt nog, eller så sitter du inomhus för att den tidiga vårvärmen inte har nått dig än.

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Hoppas matsedeln värmer dig lika mycket som vårsolen! 💖

 

Måndag:

Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta

Enkel pasta med ugnsrostade grönsaker och ricotta

Smarrig och god vegetarisk pasta med färdigköpt tomatsås och ugnsrostade grönsaker. Vi toppar allt med vispad ricotta och persilja. Resultatet blir en trevlig och god pastamiddag. Servera antingen i ett stort fat eller i separata portioner.

 

Tisdag:

Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo

Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo

En perfekt snabblagad måltid. Vispad fetaost blir så krämigt och bra. De gifter sig perfekt med potatisen och osten. Chorizon kan du variera med kyckling eller annat protein.

 

Onsdag:

Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett

Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett

En perfekt vårsallad som både är mättande och fräsch. Salladen är toppad med paprika, tomat, gurka, majs, marinerade kikärtor, rödlök, morot och kronärtskockor. Allt toppas med en vinägrett som binder samman det hela och ger en god smak.

 

Torsdag:

God nudelsalladGod nudelsallad

God nudelsallad med krispiga grönsaker, en smarrig dressing och valfritt protein till. Jag hade vegetariska nuggets vilket blev supergott till men kyckling, chicken nuggets eller tofu funkar lika bra.

 

Fredag:

Crispy chicken burger

Crispy chicken burger

En frasig kycklingburgare med chilimajonnäs, syrlig gurka och krispiga grönsaker. Otroligt gott! Jag panerad kycklingen i båda panko och cornflakes för extra krisp och kryddar paneringen ordentligt.

 

Lördag:

Caesarsallad med grillad kyckling

Caesarsallad med grillad kyckling

En smarrig sallad med krämig caesardressing, krutonger, knaprigt bacon och grillad kyckling. Går lite snabbare och blir ett färre moment att tillreda.

 

Söndag:

Kycklingcurrywrap

Kycklingcurrywrap

En enkel och supergod kycklingcurrywrap med krispiga grönsaker och en god sås. Vill du göra den vegetariskt så kan du marienera t ex quorn, tofu eller sojafilé på samma sätt som jag gjort med kycklingen.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏
Bamsebiff med inspiration från @mackanskost 👏 En stor biff i stället för att forma flera små, i en smarrig sås! Blir otroligt saftigt och gott och något är rätt. Jag kommer göra flera gånger 😍 testa ifall du inte gjort det!

Spara & laga 💚

Ingredienser 
4 portioner 
1 dl ströbröd 
2 dl mjölk
500 g färs
1 ägg
1 riven gullök
Peppar 
1 msk kyckling eller Oxfond 
Vegeta alternativ salt 

Sås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk Majsstärkelse
1.5 tsk kinesisk soja
1 tsk kyckling eller oxfond
[eppar 

Övrigt 
Lingonsylt
Kokt potatis eller potatismos

Gör såhär 
Koka potatis.

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i cirka tio minuter. Blanda sedan ihop köttfärs, ströbrödet, riven gulök, ägg, fond, peppar & vegeta. 
Arbeta ihop för hand. Värm en stekpanna med lite smör och lite olja, på medelvärme. Tryck ut färsen eller forma en stor biff innan som du lägger ner i panna och stek långsamt i några minuter tills undersidan får yta.
Gör såsen under tiden. Blanda lite grädde och majsstärkelse, tills majstärkelsen har lösts upp. Tillsätt då resterande grädde, mjölk ,kinesisk soja, fond och peppar.
När biffen har fått yta vänd hjälp av en tallrik och stek den andra sidan. Stek en kort stund tills under sidan får yta. Sänk värmen och ha på såsen. Låt puttra och tjocka till sig i 5-10 minuter. Klicka på lite lingonsylt på biffen. Låt gotta ihop sig och servera sen med kokt potatis.
Alternativt potatismos.
Ärtor och pressgurka är också gott till.

#middagstips #matlagning #hemlagat #vardagsmat #lättlagat


Minikladdkakor med kokostoscatäcke 😍 drömgoda
Minikladdkakor med kokostoscatäcke 😍 drömgoda!! 
Du kan göra en stor också i en form på 20 cm men då är gräddningstiden längre (kanske 20-25 min)

Ingredienser 
1 kladdkaka (ca 9-12 st aluminiuformar)
150 g Smör
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Kakao
1 krm Salt

TOPPING
50 g smör
1 dl socker
0.75 dl sirap
5 dl kokos 
1 dl mjölk eller grädde 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Smält smöret och socker i en kastrull eller i micro på låg effekt. Om du smälter i kastrull, håll koll och rör om.
Knäck i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. 

Fördela i formar med glasskopa.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7min. Ta ut och höj ugnen till 225 grader. Toppa med toscan och grädda tills den är gyllene. Ca 5 min. 

Tosca
Smält smöret. Vänd i resten av ingredienserna (förutom kokos). Låt skjuda i 10 min och vänd sedan i kokos.

#kladdkaka #kaka #choklad #chokladkaka #mudcake #efterrätt #kalastips #efterrättstips #matinspo #dansukkersverige #kakao #dessert #alltommat #matblogg #kladdkakansdag #allahjärtansdag


Krämig kycklingrisoni med soltorkade tomater och
Krämig kycklingrisoni med soltorkade tomater och spenat 😍 super gott och snabblagat! 

Ingredienser 
4 portioner 
500 g kycklinginnerfile eller filé 
2 dl Soltorkade tomater (hackade)
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk Paprikapulver 
1 tsk Lökpulver 
2 kycklingbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl risoni
2 dl grädde
2 nävar blad spenat 
1 msk kycklingfond
Peppar 

Till servering 
Parmesan 
Basilika 

Gör såhär
Salta och peppra kycklingen. Stek tills den är genomstekt och har fin yta. Ställ kycklingen åt sidan. 

Fräsch vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt kryddorna och vänd sedan ner buljongerna och vatten. Låt koka upp och vänd ner risonin. Låt puttra i cirka tio minuter eller till risonin nästan är helt kokt. Vände då i grädde och bladspenat. Tillsätt kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Lägg på kycklingen.
Servera med basilika och parmesan.

#matinspo #kycklingrisoni #risoni #middag #matlagning #hemlagat #vardagsmat



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter