Matsedel v.9 | Lyxigare vardagsmat
Veckans matsedel: Lyxigare vardagsmat
Februari månad tackar vi av med en lite roligare vecka, nämligen en lyxvecka! Eller okej, kanske inte löjrom och vaktel, men en vecka med lite lyxigare vardagsmat som du kanske inte unnar dig jätteofta. Och hemligheten till lyxigare vardagsmat är inte dyra ingredienser eller speciella råvaror. Tillagningssätt och smakkombinationer som du balanserar lite extra räcker en väldigt lång väg för att ge dig en känsla av vardagslyx. I denna matsedel har jag samlat recept som ger dig en snabb middag, vegetarisk middag, en ugnsmiddag, och en enkel men smarrig burgare. Alla recept innehåller något för att ge dig den där lite förhöjda vardagskänslan.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer recepten!
Måndag:
Cornflakespanerad kyckling med kålsallad
En frasig och saftig kycklingfilé som delas på mitten och bankas lätt för att få en schnitzelliknande panerad bit kyckling. Serveras tillsammans med en syrlig och krispig kålsallad för att balansera mot den panerade och salta kycklingen. En perfekt start på veckan!
Tisdag:
Räkpasta med citron och dill
En god och smakrik räkpasta med citron och dill. För att ge såsen extra god smak kokar jag den med räkskal som jag sedan silar. Ett tips är att spara räkskal till fond. Blir extra gott till fisk och räksoppor.
Onsdag:
Linssoppa toppad med rostad blomkål
En mustig linssoppa toppad med rostad blomkål. Mättande soppa full med grönsaker, proteinrika linser och smak. Du kan mixa soppan helt slät eller behålla lite bitar om du föredrar det.
Skåltips!
Skålen jag serverar linssoppan i är från Bitz, som har många snygga skålar i olika färger!
Torsdag:
Gnocchi i citronsås med kyckling
En supergod rätt som passar både till vardags och helg. Jag tyckte tidigare att färdigköpt gnocchi smakar trolldeg, men om man smörsteker och serverar i god sås blir det faktiskt väldigt gott. Jag har gjort egna gnocchi som faktiskt inte är så svårt men det är inte alltid man orkar.
Krämig bolognese
Krämig bolognese eller köttfärssås 2.0. Oavsett så är den köttfärsåsen supergod! Extra mycket smak av fonden och alla smaker som den fått gotta ihop sig med. Det här är en perfekt preppmiddag som du kan göra 1-2 dagar i förväg och vid serveringsdagen värma på och blanda ihop med pasta.
Lördag:
Filet o fish – fiskburgare
Smarriga fiskburgare med panerad torsk, ost, sallad och en dressing. Snabblagat och gott! Välj gärna tjockare bitar av torskfiléerna så att du får en bit som är lite tjockare och lika stor som burgarbrödet.
Söndag:
Krämig potatisgratäng med dragon
En god och riktigt krämig potatisgratäng med dragon. Du kan servera gratängen till kyckling, kött eller fisk. Det går också bra att byta ut dragonen mot annan ört eller krydda.
Mandolintips!
Potatisgratängen blir godast om man skivar den tunt med mandolin och har mycket grädde och mjölk i.