https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Veckans Matsedel
  • Veckans matsedel v.43 – Vardagsmiddag på max 30 minuter

Veckans matsedel v.43 – Vardagsmiddag på max 30 minuter

Publicerat på okt 23rd, 2022
by Emilia
Categories:
  • Veckans Matsedel
Falukorvpasta - enkelt och god pasta

Veckans matsedel: Vardagsmiddag på max 30 minuter

Enkla och snabba recept så du kan laga en god middag utan att det tar hela kvällen! Laga en snabb middag som går att göra på en halvtimme och som inte kräver många ingredienser. Här i listan har jag samlat några av mina favoritrecept som passar bra när man vill ha mycket mat på kort tid, utan att använda ugn och som ger lite disk 🥰

1. Falukorvpasta – enkelt och god pasta
Falukorvpasta - enkelt och god pasta

2. Grönsakssoppa med vermicelli
Grönsakssoppa med vermicelli

3. Caesarwrap
Caesarwrap

4. Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

5. Grön pastasallad med grillost
Grön pastasallad med grillost

5. Krämig chorizopasta
Krämig chorizopasta

6. Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås

7. Asiatisk nudelsallad med lax
Asiatisk nudelsallad med lax

8. Enkel pasta med bacon, broccoli, paprika och purjolök
Enkel pasta med bacon, broccoli, paprika och purjolök

Emilia

Kommentera Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys jobb i veckan och den uppskattades väldigt mycket! Perfekt att baka till påsken också 😃

Gillar du biscoff? För dig som inte vet vad det är så är det ett kex/spread som smakar som en blanding av kolakakor ich pepparkakor!

Ingredienser 
1 cheesecake- 20 cm springform 

BOTTEN
1 paket Biscoffkex med 32 kex.
50 g Smör

FYLLNING
600 g Färskost
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Florsocker
200 g Biscoffkräm/spread

TOPPING
300 g Biscoffspread/kräm
2 st Biscoffkex (vill du toppa med fler  behöver du ett till paket kex)
2 msk Biscoffsmul

BOTTEN
Smält smöret. Lägg 2 kex åt sidan. Mixa resten av kexen till en fint smul (lägg undan 2 stora msk om du vill toppa runt kanterna som jag gjort). Blanda sedan resten av kexen med smält smält smör.
Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och även sidorna. Tryck ut kexsmulet i formen och ställ sedan formen i kylen.

FYLLNINGEN
Börja med att vispa grädde och färskost. När det börjar gå ihop tillsätt då Biscoffkrämen och mixa ihop till en krämig smet.
Sikta till sist ner florsockret och vänd ihop med slickepott (florsockret ska inte vispas).

Fördela fyllningen ovanpå botten när den har stelnat.

TOPPA CHEESECAKEN
Smält biscoffkrämen i micron. Krämen behöver bara bli lös och rinnig, ej varm. Häll över krämen kakan och låt den nu stelna innan du dekorerear den.

När den smälta krämen ovanpå stelnat kan du dekorera kakan med kexen och smulet runt om.

LÅT CHEESECAKEN SÄTTA SIG
Låt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras.
Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 allt Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 alltså bara sås och ris, hur gott är det inte?! Kan leva på det! Den här rätten kan du enkelt göra vegetariskt med t ex blomkål eller vegetarisk köttsubstitut istället för kyckling.

Spara och testa! 🥦👌

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller blomkål eller sojafilé/oumph
1 msk Currypulver (mild)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
0.75 dl Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Kinesisk soya
Peppar
Salt
CURRYSÅS
1 msk Vetemjöl
20 g Smör
2.5 dl Grädde
2.5 dl Mjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1.5 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Vitlökspulver
TILLBEHÖR
Ris
Broccoli

Gör såhär
KYCKLINGEN
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h.

CURRYSÅS
Smält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry.

STEK KYCKLINGEN
Stek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta.

SERVERA
Servera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli.
Hoisinnudlar, färs, champinjoner och broccoli 🤩 | Det här är sååå gott och enkelt att laga! Du kan laga detta med valfri färs och det kommer avgöra priset.

Tips: För att få ner priset kan du köpa storpack färs och frysa in till andra rätter. Vegetarisk färs är också billigare ca 30-35 kr för 500 g. Sm
Fryst broccoli istället för färsk drar också ner priset. Såserna kanske du redan har hemma men har du inte det så kommer du kunna använda dem till många rätter och de håller dessutom länge.

Ca pris för 4 portioner: 110-80 kr beroende på vilken färs du köper. Men troligtvis billigare omndu redan har såserna hemma.

Ingredienser (4 portioner)
500 g Köttfärs
400 g Broccoli (fryst tinad)
1 st gullökar
4 st Salladslök (valfrit)
200g champinjoner 
SÅSEN
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Oystersås (du kan skippa om du inte har)
2  dl Hoisinsås (rekommenderar märket Lee kum kee)
W msk Kinesisk soya
ÖVRIGT
250 g Äggnudlar
1 st Lime

Gör såhär 
PREPP
Blanda ihop såsen. Strimla gullök, svamp och eventuellt salladslök. Tina broccolin och dela den i mindre bitar.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

BÖRJA TILLAGA
 Stek sedan färsen tills den fått färg så det tar en stund tillsätt vitlök. Ställ färsen åt sidan och stek svamen. När den fåt yta, tillsätt löken och sedan även broccoli. Stek ihop. Vänd sedan i såsen och låt det karamelliseras en stund. Vänd då ner nudlarna och blanda ihop. Smaka av med mer soja om det behövs. Addera salladslöken (spara lite till topping).

SERVERA
Servera nudlarna med lite lime eller ät som de är.
Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt 😍 hur gott är det inte? En riktig klassiker som man inte trötnar på. Och perfekt att göra pannbiffar när man inte orkar rulla köttbullar.

Spara och laga ❤️

Ingredienser 
4 serveringar 
500 g köttfärs
1 st Gullök
1 dl Ströbröd
1 msk Oxfond
1 tsk senap
1 st Ägg
1.5 dl Mjölk
Örtsalt
Peppar
Smör 
SÅS
3 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
20 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
1.5 tsk Kinesisk soya
1.5-2 tsk Kalvfond eller annan fond
1 msk svartvinbärsgele
Peppar
Salt
Potatismos
1 kg Potatis
2.5 dl varm mjölk
50 g smör 
Örtsalt

Tillbehör
Lingonsylt
Ärtor

Gör såhär 

PANNBIFF
Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond, senap och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

Potatimos
Skala och tärna potatis. Koka. Mosa/ stompa tillsammans med smör och varm mjölk, häll på i omgångar. Smaka upp med örtsalt (jag använder vegeta)

SÅS
Smält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min.

SERVERA
Servera pannbiffarna med kokt potatismos? ärtor, såsen och lingonsylt.
7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 | Veckans matsedel v.10 | Priserna på mat fortsätter att stiga och jag vill fortsätta ge er tips på prisvärda middagar att laga. Ska fortsätta ge er ett gäng nya tips varje vecka 🥰 och på måndagar spanar jag efter butikserbjudanden och delar dem i stories, så håll utkik efter det!

Och stort tack förresten för alla gratulationer på min förra inlägg!!❤️❤️❤️

1. Snabblasagne på spisen - går fortare och går att göra med valfri färs
2. Krämig svamppasta - har du svamp kvar från hösten? Plocka fram den och laga en god pasta.
3. Pomme Anna - potatiskaka att servera med korv och Créme Fraiche t ex
4. Röd curry med linser
5. Morotspasta - morötter är ju alltid billigt!
6. Ugnsbakad tortelloni med spenat och tomatsås 
7. Fried rice med skinka

Alla recept hittar du på Matinspo.se i ett samlat inlägg som ligger på startsidan. Du kan också använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.10". Jag sparar även alla matsedlar i guider här på Instagram!
I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️ Vi ä I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi är så glada och spända inför att bli 3 och få mysa med vår lilla tjej. Och jag var inte helt ärlig igår när jag sa att vi skulle fira Dannys mamma, vi skulle även ha en gender reveal 😍🎈👉 

Jag har inte delat med mig av vår resa då jag inte varit redo för det av olika skäl, men här är en kort version - I januari 2021 slutade jag med ppiller och det tog upp till 1 år för min kropp att hamna i hormonell balans och återfå en regelbunden cykel. Vid 2021 slut hade jag knappt haft mens 3 gånger.
Under våren 2022 gick vi på utredning och det visade sig att allt va bra med oss båda.
Det var bara mina hormoner som behövde mer tid efter år med preventivmedel. Med tiden fick jag allt mer regelbunden cykel, även fast den var längre än snittet och lite knepig, i november 2022 efter nästan 21 månader + lite extra progrestron fick vi äntligen vårt plus. Det tog längre tid än vad vi kunde ana och vi har mått väldigt dåligt i perioder, men nu fokuserar vi framåt och jag är väldigt glad över vad vi har framför oss. 🥰 

Till er som kämpar: Ni kanske tycker det är jobbigt att se ännu en person outa sin graviditet, men vet att ni inte är ensamma! Jag håller alla tummar för er!! ❤️❤️ 

#bf2023 #bfjuli2023
Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt inget jag ätit många gånger men det är väldigt gott! Fräscht, krämig och enkelt att göra. Serverades med glass och då kan inte mycket bli fel! Fått tips om att byta ut ananase mot blåbär eller hallon för att få en snabb fuskcheesecake 😁

Ingredienser 
6-8 bitar
PAJSKAL
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
FYLLNING
420 g Ananas i burk i bitar 
2 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

PAJSKALET

Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

FYLLNINGEN

Sila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet.

GRÄDDA PAJEN

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter på 175 grader. Låt svalna

SERVERA
Servera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås.
Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra när man är sugen på något smarrigt men inte orkar eller har tid att baka något allt för tidskrävande. Jag doppade dessa sötisar i nutella men man kan ju ha annat också😍 vad hade du doppat i?

Ingredienser- ca 15-18 små munkar
3.5 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
1 dl grekisk yoghurt
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
Neutral olja 

Nutella eller florsocker (eller båda)

Gör såhär 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken och yoghurt. Vänd ihop med en slickepott. Degen ska vara klibbig. Häll över degen i en spritspåse.

Du kan fritera direkt eller låta den stå i rumstemperatur tills att du vill fritera (1-2h).
Värm upp oljan till 160-170 grader. Spritsa ut små bollar och fritera gyllene. Klipp/skär av munkarna med hjälp av en oljad kniv. Fritera i en mindre kastrull så behöver du inte lika mycket olja.

Servera direkt! Vänd i florsocker eller doppa i choklad/nutella!
Smarrig caesarsallad med grillad kyckling 😍 mm Smarrig caesarsallad med grillad kyckling 😍 mm det blir så gott med dressingen, krutongerna och allt tillsammans! Var inget fan av caesarsallad förut men på senare år har jag blivit det 😍

Vilken är din favoritsallad? 🥗

Spara gärna och testa!

.Ingredienser 
CAESARDRESSING
4 dl Majonnäs
2 dl Finriven parmesan
1 tsk Dijonsenap
1 st Vitlöksklyftor
1.5 tsk Sardellkräm
1 msk Citronsaft
Peppar
Salt
KRUTONGER
4 st Brödskivor
2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja
Peppar
Salt
TILLBEHÖR
1 st grillad kyckling
1 st Gurka
2 st Romansallad
20 st Körsbärstomater
TOPPING
Parmesan
Bacon

Gör såhär 
DRESSINGEN
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
KRUTONGER
Tärna brödet. Blanda med olivolja, salt, peppar, finhackad persilja och vitlök.
Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

TILLBEHÖREN
Hacka tomaterna och gurkan. Strimla salladen. Pilla/dra isär den grillade kycklingen.
Blanda salladen, tomater, gurka med dressingen (spara lite att toppa med).

SERVERA
Fördela salladen i tallrikar - toppa med kyckling, krutonger, bacon och parmesan.
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys
BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys jobb i veckan och den uppskattades väldigt mycket! Perfekt att baka till påsken också 😃

Gillar du biscoff? För dig som inte vet vad det är så är det ett kex/spread som smakar som en blanding av kolakakor ich pepparkakor!

Ingredienser 
1 cheesecake- 20 cm springform 

BOTTEN
1 paket Biscoffkex med 32 kex.
50 g Smör

FYLLNING
600 g Färskost
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Florsocker
200 g Biscoffkräm/spread

TOPPING
300 g Biscoffspread/kräm
2 st Biscoffkex (vill du toppa med fler  behöver du ett till paket kex)
2 msk Biscoffsmul

BOTTEN
Smält smöret. Lägg 2 kex åt sidan. Mixa resten av kexen till en fint smul (lägg undan 2 stora msk om du vill toppa runt kanterna som jag gjort). Blanda sedan resten av kexen med smält smält smör.
Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och även sidorna. Tryck ut kexsmulet i formen och ställ sedan formen i kylen.

FYLLNINGEN
Börja med att vispa grädde och färskost. När det börjar gå ihop tillsätt då Biscoffkrämen och mixa ihop till en krämig smet.
Sikta till sist ner florsockret och vänd ihop med slickepott (florsockret ska inte vispas).

Fördela fyllningen ovanpå botten när den har stelnat.

TOPPA CHEESECAKEN
Smält biscoffkrämen i micron. Krämen behöver bara bli lös och rinnig, ej varm. Häll över krämen kakan och låt den nu stelna innan du dekorerear den.

När den smälta krämen ovanpå stelnat kan du dekorera kakan med kexen och smulet runt om.

LÅT CHEESECAKEN SÄTTA SIG
Låt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras.

Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 allt
Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 alltså bara sås och ris, hur gott är det inte?! Kan leva på det! Den här rätten kan du enkelt göra vegetariskt med t ex blomkål eller vegetarisk köttsubstitut istället för kyckling.

Spara och testa! 🥦👌

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller blomkål eller sojafilé/oumph
1 msk Currypulver (mild)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
0.75 dl Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Kinesisk soya
Peppar
Salt
CURRYSÅS
1 msk Vetemjöl
20 g Smör
2.5 dl Grädde
2.5 dl Mjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1.5 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Vitlökspulver
TILLBEHÖR
Ris
Broccoli

Gör såhär
KYCKLINGEN
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h.

CURRYSÅS
Smält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry.

STEK KYCKLINGEN
Stek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta.

SERVERA
Servera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli.


Hoisinnudlar, färs, champinjoner och broccoli 🤩 | Det här är sååå gott och enkelt att laga! Du kan laga detta med valfri färs och det kommer avgöra priset.

Tips: För att få ner priset kan du köpa storpack färs och frysa in till andra rätter. Vegetarisk färs är också billigare ca 30-35 kr för 500 g. Sm
Fryst broccoli istället för färsk drar också ner priset. Såserna kanske du redan har hemma men har du inte det så kommer du kunna använda dem till många rätter och de håller dessutom länge.

Ca pris för 4 portioner: 110-80 kr beroende på vilken färs du köper. Men troligtvis billigare omndu redan har såserna hemma.

Ingredienser (4 portioner)
500 g Köttfärs
400 g Broccoli (fryst tinad)
1 st gullökar
4 st Salladslök (valfrit)
200g champinjoner 
SÅSEN
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Oystersås (du kan skippa om du inte har)
2  dl Hoisinsås (rekommenderar märket Lee kum kee)
W msk Kinesisk soya
ÖVRIGT
250 g Äggnudlar
1 st Lime

Gör såhär 
PREPP
Blanda ihop såsen. Strimla gullök, svamp och eventuellt salladslök. Tina broccolin och dela den i mindre bitar.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

BÖRJA TILLAGA
 Stek sedan färsen tills den fått färg så det tar en stund tillsätt vitlök. Ställ färsen åt sidan och stek svamen. När den fåt yta, tillsätt löken och sedan även broccoli. Stek ihop. Vänd sedan i såsen och låt det karamelliseras en stund. Vänd då ner nudlarna och blanda ihop. Smaka av med mer soja om det behövs. Addera salladslöken (spara lite till topping).

SERVERA
Servera nudlarna med lite lime eller ät som de är.

Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt
Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt 😍 hur gott är det inte? En riktig klassiker som man inte trötnar på. Och perfekt att göra pannbiffar när man inte orkar rulla köttbullar.

Spara och laga ❤️

Ingredienser 
4 serveringar 
500 g köttfärs
1 st Gullök
1 dl Ströbröd
1 msk Oxfond
1 tsk senap
1 st Ägg
1.5 dl Mjölk
Örtsalt
Peppar
Smör 
SÅS
3 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
20 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
1.5 tsk Kinesisk soya
1.5-2 tsk Kalvfond eller annan fond
1 msk svartvinbärsgele
Peppar
Salt
Potatismos
1 kg Potatis
2.5 dl varm mjölk
50 g smör 
Örtsalt

Tillbehör
Lingonsylt
Ärtor

Gör såhär 

PANNBIFF
Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond, senap och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

Potatimos
Skala och tärna potatis. Koka. Mosa/ stompa tillsammans med smör och varm mjölk, häll på i omgångar. Smaka upp med örtsalt (jag använder vegeta)

SÅS
Smält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min.

SERVERA
Servera pannbiffarna med kokt potatismos? ärtor, såsen och lingonsylt.

7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍
7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 | Veckans matsedel v.10 | Priserna på mat fortsätter att stiga och jag vill fortsätta ge er tips på prisvärda middagar att laga. Ska fortsätta ge er ett gäng nya tips varje vecka 🥰 och på måndagar spanar jag efter butikserbjudanden och delar dem i stories, så håll utkik efter det!

Och stort tack förresten för alla gratulationer på min förra inlägg!!❤️❤️❤️

1. Snabblasagne på spisen - går fortare och går att göra med valfri färs
2. Krämig svamppasta - har du svamp kvar från hösten? Plocka fram den och laga en god pasta.
3. Pomme Anna - potatiskaka att servera med korv och Créme Fraiche t ex
4. Röd curry med linser
5. Morotspasta - morötter är ju alltid billigt!
6. Ugnsbakad tortelloni med spenat och tomatsås 
7. Fried rice med skinka

Alla recept hittar du på Matinspo.se i ett samlat inlägg som ligger på startsidan. Du kan också använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.10". Jag sparar även alla matsedlar i guider här på Instagram!

I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi ä


I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi är så glada och spända inför att bli 3 och få mysa med vår lilla tjej. Och jag var inte helt ärlig igår när jag sa att vi skulle fira Dannys mamma, vi skulle även ha en gender reveal 😍🎈👉 

Jag har inte delat med mig av vår resa då jag inte varit redo för det av olika skäl, men här är en kort version - I januari 2021 slutade jag med ppiller och det tog upp till 1 år för min kropp att hamna i hormonell balans och återfå en regelbunden cykel. Vid 2021 slut hade jag knappt haft mens 3 gånger.
Under våren 2022 gick vi på utredning och det visade sig att allt va bra med oss båda.
Det var bara mina hormoner som behövde mer tid efter år med preventivmedel. Med tiden fick jag allt mer regelbunden cykel, även fast den var längre än snittet och lite knepig, i november 2022 efter nästan 21 månader + lite extra progrestron fick vi äntligen vårt plus. Det tog längre tid än vad vi kunde ana och vi har mått väldigt dåligt i perioder, men nu fokuserar vi framåt och jag är väldigt glad över vad vi har framför oss. 🥰 

Till er som kämpar: Ni kanske tycker det är jobbigt att se ännu en person outa sin graviditet, men vet att ni inte är ensamma! Jag håller alla tummar för er!! ❤️❤️ 

#bf2023 #bfjuli2023

Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt
Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt inget jag ätit många gånger men det är väldigt gott! Fräscht, krämig och enkelt att göra. Serverades med glass och då kan inte mycket bli fel! Fått tips om att byta ut ananase mot blåbär eller hallon för att få en snabb fuskcheesecake 😁

Ingredienser 
6-8 bitar
PAJSKAL
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
FYLLNING
420 g Ananas i burk i bitar 
2 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

PAJSKALET

Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

FYLLNINGEN

Sila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet.

GRÄDDA PAJEN

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter på 175 grader. Låt svalna

SERVERA
Servera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås.

Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra
Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra när man är sugen på något smarrigt men inte orkar eller har tid att baka något allt för tidskrävande. Jag doppade dessa sötisar i nutella men man kan ju ha annat också😍 vad hade du doppat i?

Ingredienser- ca 15-18 små munkar
3.5 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
1 dl grekisk yoghurt
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
Neutral olja 

Nutella eller florsocker (eller båda)

Gör såhär 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken och yoghurt. Vänd ihop med en slickepott. Degen ska vara klibbig. Häll över degen i en spritspåse.

Du kan fritera direkt eller låta den stå i rumstemperatur tills att du vill fritera (1-2h).
Värm upp oljan till 160-170 grader. Spritsa ut små bollar och fritera gyllene. Klipp/skär av munkarna med hjälp av en oljad kniv. Fritera i en mindre kastrull så behöver du inte lika mycket olja.

Servera direkt! Vänd i florsocker eller doppa i choklad/nutella!

Smarrig caesarsallad med grillad kyckling 😍 mm
Smarrig caesarsallad med grillad kyckling 😍 mm det blir så gott med dressingen, krutongerna och allt tillsammans! Var inget fan av caesarsallad förut men på senare år har jag blivit det 😍

Vilken är din favoritsallad? 🥗

Spara gärna och testa!

.Ingredienser 
CAESARDRESSING
4 dl Majonnäs
2 dl Finriven parmesan
1 tsk Dijonsenap
1 st Vitlöksklyftor
1.5 tsk Sardellkräm
1 msk Citronsaft
Peppar
Salt
KRUTONGER
4 st Brödskivor
2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja
Peppar
Salt
TILLBEHÖR
1 st grillad kyckling
1 st Gurka
2 st Romansallad
20 st Körsbärstomater
TOPPING
Parmesan
Bacon

Gör såhär 
DRESSINGEN
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
KRUTONGER
Tärna brödet. Blanda med olivolja, salt, peppar, finhackad persilja och vitlök.
Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

TILLBEHÖREN
Hacka tomaterna och gurkan. Strimla salladen. Pilla/dra isär den grillade kycklingen.
Blanda salladen, tomater, gurka med dressingen (spara lite att toppa med).

SERVERA
Fördela salladen i tallrikar - toppa med kyckling, krutonger, bacon och parmesan.


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat