Ingredients
-
Potatis
-
900 Delikatesspotatis
-
Flingsalt
-
Peppar
-
Olivolja
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 dl Majonnäs
-
2 msk Currypulver (mild)
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
2 msk Sweet chili sås
-
1 tsk Chilipulver
-
0.5 tsk Paprikapulver
-
Salt
-
Nymalen svartpeppar
-
Kycklingspett
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Neutral olja
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
1.5 dl Sweet chili sås
-
Tillbehör
-
Sallad
Directions
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenDela lårinnerfilen i mindre bitar. Blanda med olja, paprikapulver, chilipulver, lökpulver, riven vitlök, salt och peppar. Låt marineras medan potatisen rostas. |
2
Done
|
PotatisSätt ugnen på 250 grader. |
3
Done
|
Lägg över på en plåt med den skurna sidan neråt. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills undersidan av potatisen är gyllene (exakt tid beror på storleken på potatisen) |
4
Done
|
CurryröraBlanda creme fraiche, majonnäs, sweetchilisås, paprikapulver, curry, chilipulver & gurkmeja i skål. Smaka av med salt och peppar Låt potatisen svalna något och vänd ner den i röran. |
5
Done
|
Ugnsgrilla spettenTrä kycklingen på spett och grädda högt upp i ugnen på 225 grader tills kycklingen uppnåt ca 70-72 grader. |
6
Done
|
ServeraServera den rostade krämiga currypotatissalladen med kycklingspetten och en syrlig sallad. |