0 0
Banh mi med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen
600 g Kycklinglårfilé
2 msk Hoisinsås
2 msk Japansk soya
1.5 msk Honung
2 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Ketchup
1.5 tsk Five Spice
Picklad morot och rättika
3 st Morötter
1 st Rättika
1 dl Strösocker
1 dl Ättika
3 dl Vatten
Chilimajonnäs
2 dl Majonnäs
3 msk Sriracha eller mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det
Tillbehör
2 st Baguette
Gurka
Sallad
Rädisor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Banh mi med kyckling

  • 55 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen

  • Picklad morot och rättika

  • Chilimajonnäs

  • Tillbehör

Directions

Share

Banh mi med kyckling, picklad morötter och rättika, gurka, rädisor och chilimajonnäs! Otroligt gott och smidigt att laga. Banh mi betydr bröd på vietnamesiska och kom till när Frankrikre koloniserade Vietnamn och tog med sig baguetten. Idag är det en väldigt populär streetfoodrätt och jag förstår varför!

Steps

1
Done

Marinera kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur.

2
Done

Förbered picklade grönsaker

Skär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig.

Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag.

3
Done

Stek kycklingen & förbered tillbehören

Stek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt.
Skiva gurka, rädisor och blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Släng i baguetterna i ugnen på 200g i ca 4-5 min så får de ett schysst krisp.

4
Done

Servera

Ta ut lite av brödet i baguetterna för att få plats med mer fyllning. Bre chilimajonnäs på båda sidorna. Fyll sedan med kycklingen, gurka, picklade grönsakerna (som du låter rinna av lite innan) och rädisor. Du kan också addera chili och koriander om du gillar det!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kyckling med cashewnötter - Kycklingwok med cashewnötter
previous
Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter
Krispig vegetarisk sallad
next
Krispig vegetarisk sallad
Kyckling med cashewnötter - Kycklingwok med cashewnötter
previous
Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter
Krispig vegetarisk sallad
next
Krispig vegetarisk sallad

Add Your Comment