Ingredients
-
Kycklingen
-
600 g Kycklinglårfilé
-
2 msk Hoisinsås
-
2 msk Japansk soya
-
1.5 msk Honung
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 msk Ketchup
-
1.5 tsk Five Spice
-
Picklad morot och rättika
-
3 st Morötter
-
1 st Rättika
-
1 dl Strösocker
-
1 dl Ättika
-
3 dl Vatten
-
Chilimajonnäs
-
2 dl Majonnäs
-
3 msk Srirachaeller mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det
-
Tillbehör
-
2 st Baguette
-
Gurka
-
Sallad
-
Rädisor
Directions
Banh mi med kyckling, picklad morötter och rättika, gurka, rädisor och chilimajonnäs! Otroligt gott och smidigt att laga. Banh mi betydr bröd på vietnamesiska och kom till när Frankrikre koloniserade Vietnamn och tog med sig baguetten. Idag är det en väldigt populär streetfoodrätt och jag förstår varför!
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 30 min i rumstemperatur. |
2
Done
|
Förbered picklade grönsakerSkär morot och rättika i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger, socker och lite salt. Rör tills sockret och saltet löst sig. Lägg morot och rättika i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag. |
3
Done
|
Stek kycklingen & förbered tillbehörenStek kycklingen på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt. |
4
Done
|
ServeraTa ut lite av brödet i baguetterna för att få plats med mer fyllning. Bre chilimajonnäs på båda sidorna. Fyll sedan med kycklingen, gurka, picklade grönsakerna (som du låter rinna av lite innan) och rädisor. Du kan också addera chili och koriander om du gillar det! |