0 0
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blomkålen
1 litet huvud Blomkål
2 dl Mjölk eller valfri mjölkdryck
1.25 dl Vetemjöl
0.5 dl Vatten
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Chilipulver
4 dl Panko
0.5 tsk Gurkmeja
Salt
Tillbehör
150 g Rödkål
1 st Avokado
2 dl Mango
1 st Lime
Picklad rödlök
Sriracha
Créme Fraiche
Tortilla
Persilja funkar med koriander om du gillar det!

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango

  • 50
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Blomkålen

  • Tillbehör

Directions

Share

Goda små tacos med krispig blomkål och goda tillbehör. Det som gör en taco god är alla smaker  och konsistenser tillsammans. i Den här tacon möts sötsyrlig picklad rödlök, krämig avokado, söt och fräsch mango, stark sås, krispig blomkål och rödlkål som ger både syra, lite beska och tuggmotstånd.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop mjölk (eller valfri växtbaserad dryck), mjöl, chilipulver, salt, vatten och en pressad vitlöksklyfta. Du kan tillsätta lite gurkmeja om du vill att din blomkål ska bli gulare i färgen.

2
Done

Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Vänd sedan varje blomkålsbit i smeten och sedan i panko. Lägg över på plåten. Grädda sedan blomkålen i ca 25-30 min tills de fått färg och krisp. Du kan under tiden förbereda tillbehören.

3
Done

Hacka rödkålen. Kräma in limesaft, salt och lite olja. Tärna avokado, tina mangon (om du använder fryst). Blanda ihop önskad mängd med sriracha med creme fraiche eller majonnäs för att få önskad hetta på din sås.

4
Done

Värm på tortillabröden och fyll med lite av varje tilllbehör och blomkålen. Toppa med sås och färsk persilja eller koriander. Servera direkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
filodegsrullar med köttfärs och salladslök
previous
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök
hemmagjord tiramisu
next
Krämig tiramisu – Supergott recept
filodegsrullar med köttfärs och salladslök
previous
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök
hemmagjord tiramisu
next
Krämig tiramisu – Supergott recept

4 Comments Hide Comments

När jag började laga maten var jag ganska skeptisk till hur blomkålen skulle smaka. Hade ingen aning hur det skulle sluta. Men, men, jag körde in blomkålen i ugnen och väntade.
Den blev helt fantastiskt god!!!!! ???? (Hade inte alla tillbehör hemma för att göra exakt lika dant. Men det smakade fantastiskt ändå ?)
Förstår inte hur du inte ropat från varenda hustak hur gott det är att ”panera” blomkålen?!??
Dessutom, hur kan denna rätt bara ha 4 likes????!!!!! Den borde ha 40000 likes!!!

Med vänliga hälsningar
En nybliven blomkålsälskare ❤️

Add Your Comment