Ingredients
-
Kladdkakan
-
4 st Ägg
-
175 g Smör
-
1 dl Kakao
-
2.5 dl Vetemjöl
-
3 dl Strösocker
-
2 dl Farinsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Brigaderiotopping
-
200 g Kondenserad mjölksötad
-
1 dl Kakao
-
1.5 dl Vispgrädde
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 msk Smör
-
Topping (valfritt)
-
Strössel
Directions
Blev inspirerad av min brigadeirotårta och gjorde en kladdkaka med brigadeirofyllning. Resulterade i en riktigt chokladig och krämig kladdkaka. Du kan toppa kladdkakan med nötkross, kokos eller bär istället för strössel om du föredrar det!
För dig som inte vet så är brigadeiro en brasiliansk tryffel som görs på kondenserad mjölk.
Till en sats behöver du bara en halv burk sötad kondenserad mjölk. Resten kan du spara i en liten burk och använda i förslagsvis lemonad!
Steps
1
Done
|
KladdkakaSätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd ihop försiktigt. Vänd sist i smöret så att du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. |
2
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |
3
Done
|
BrigadeiroBlanda alla ingredienser i en rymlig kastrull. Ställ kastrullen på plattan och koka upp på medel till låg värme under konstant omrörning. Rör om till krämen tjocknat. Kommer ta ca 10 min från att du sett den första bubblan, men gör du en större sats kan det ta längre. |
4
Done
|
ServeraNär båda kladdkakan och tryffeln satt sig lossa kladdkakan från springformen. Lägg över på ett fat och servera! |