Ingredients
-
100 g Spenat
-
150 g Fetaost
-
3.5 dl Naturell yoghurt
-
1 dl Rapsolja
-
2 st Ägg
-
1.5 dl Vetemjöl
-
2.5 dl Havregryn
-
1 tsk Bakpulver
-
Salt
Directions
Ett egenbakat bröd med spenat och fetaost. Det här brödet blev väldigt saftigt, matigt och gott! Håller sig bra någon dag efter också, perfekt frukostbröd till helgen med andra ord.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 180 grader och smörj en brödform med smör. |
2
Done
|
Skölj och hacka spenaten och blanda ihop tillsammans med yoghurten, oljan och äggen i en bunke. |
3
Done
|
Blanda ned de torra ingredienserna och rör om ordentligt. |
4
Done
|
Lägg över i formen och strö över lite solros- och sesamfrön. |
5
Done
|
Grädda i ca 45 min (exakt tid beror på ugn, kolla ifall den behöver gräddas lite till för säkerhets skull). |
6
Done
|
ServeringÄt som det är eller servera med pålägg! |