Ingredients
-
Brownie
- 3 st Ägg
- 3.5 dl Strösocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 150 g Smör
- 1.5 tsk Bakpulver
- 2.25 dl Vetemjöl
- 1.5 dl Kakao
-
Nötkola
- 75 g Smör
- 125 g Nöttervalfria sorter
- 0.75 dl Ljus sirap
- 1 dl Vispgrädde
- 1 dl Farinsocker
Directions
En mjuk, lagom kladdig toppad med nötkola. Den här brownien gör jag med kakao och inte smält choklad som det är i en del recept. Det gör att den inte blir för söt och kan varieras med olika toppings så som nötkola, ganache med mera.
Steps
1 Done | BrownieSätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en springform eller en vanlig form 20 cm. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resten. |
2 Done | Häll över smeten i formen och grädda i ca 20-25 min (håll koll efter 15 då den exakta tiden det varierar från ugn till ugn). Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr! Gör nötkolan under tiden |
3 Done | NötkolanGrovhacka nötterna. Blanda resterande ingredinser i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme tills kolan blivit ca 115 grader (tar ca 10 min). Vänd i nötterna och ställ åt sidan tills brownien är klar. |