Ingredients
-
Dressing
- 350 g Vegansk aioli
- 0.5 st Citronsaften
- 1.5 tsk Sardellkrämger umami
- 1 tsk Dijonsenap
- 3 dl Finriven parmesan
- Peppar
-
Krutonger
- 4 st Brödskivor
- 1 st Vitlöksklyftor
- Olivolja
- Rapsolja
- Flingsalt
- Persilja
-
Kyckling
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Pepparmix
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Paprikapulver
- Salt
-
Övrigt
- 15 st Körsbärstomater
- 1 st Gurka
- 1 st Romansallad
- 50 g Parmesan
- 400 g Pasta
Directions
Krämig caesarsallad med pasta och kyckling. Dressingen är enkel och supergod. Jag gör den på vegansk aioli då jag gärna vill ha den äggfri. Något som jag inte hade i min är knaperstekt bacon. Gillar du det så är det gott att toppa med!
Steps
1 Done | DressingBlanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar, tillsätt evenutellt mer citron eller sardellkräm. Tänk på att den ska smaka mycket. Ställ i kylen så länge! |
2 Done | KrutongerTärna brödet. Blanda olivolja, rapsolja (höftar, men anpassa efter mängden bröd), vitlök, salt och persilja. Rosta sedan i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. |
3 Done | KycklingenSalta och krydda kycklingen med alla kryddor. Stek sedan på medelvärme på båda sidor tills de är genomstekta. Dela sedan kycklingen i mindre bitar. |
4 Done | TillbehörenHacka tomaterna och gurkan. Strimla salladen. Koka pastan och skölj den i kallt vatten. |