0 0
Cheeseburgerpaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pajskal
4 dl Vetemjöl
140 g Smör
2 msk Kallt vatten
Fyllning
500 g Valfri färs
1 st Gullök
2 dl Créme Fraiche
6 dl Riven ost
1 tärning Köttbuljong
1 tsk Lökpulver
1 tsk Vitlökspulver
Salt
Peppar
Tillbehör
Isbergssallad
Cornichons (valfritt)
Körsbärstomater

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Cheeseburgerpaj

  • 75
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Pajskal

  • Fyllning

  • Tillbehör

Directions

Share

Cheeseburgerpaj – ett litet gott påhitt jag gjorde i veckan. Egentligen är det ju en köttfärspaj med ost men det är ju lite kul att kalla den cheeseburgerpaj. Väldigt god och lättlagad. Serverar den med isbergsallad, inlagd gurka och tomat för att höja hamburgarekänslan.

Steps

1
Done

Pajskal

Smula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite eller längre.

2
Done

Fyllning

Finhacka löken. Blanda creme fraiche med hälften av den rivna osten i en skål. Krydda med lökpulver och vitlökspulver.
Fräs köttfärsen i en panna tills den fått fin färg. Tillsätt löken och fortsätt fräsa tills löken mjuknar. Smula ner buljongen och peppra.
Vänd i creme fraiche bladningen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.

3
Done

Förgrädda pajskalet

Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 15 min.

4
Done

Grädda pajen

Häll över fyllningen i skalet. Toppa med resten av osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills osten blivit lite gyllene.

5
Done

Servera

Låt pajen svalna och servera sedan med isbergsallad, tomater och inlagd gurka.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Lyxiga men billiga bönor i tomatsås
next
Nötbars med choklad
previous
Lyxiga men billiga bönor i tomatsås
next
Nötbars med choklad

One Comment Hide Comments

Denne oppskriften var overraskende god 🤩 Laget den til gjester vi hadde forrige helg. Endte med at de måtte få med seg oppskriften fordi de elsket den 😍 Serverte med hvitløksbrød og salat til 💞

Add Your Comment